Monday , February 6 2023

Pentru contractul de salubrizare menajeră scos la licitaţie ieri de Primăria Suceava se bat patru candidaţi

 Urbano – Bistriţa, Rosal Group Bucureşti, Rosal Roman şi asocierea Diasil – Florconstruct Suceava au depus oferte care vor fi analizate şi  se aşteaptă anunţarea câştigătorului în maximum 20 de zile, după evaluarea ofertelor

 primaria SV 04


Ieri la  Primăria Suceava a avut loc licitaţia pentru serviciul de salubrizare  menajeră în municipiul Suceava.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a spus că până la ora 10.00 a zilei de ieri, termenul limită de depunere,  au fost depuse  patru oferte pentru salubrizarea menajeră ce urmează a fi făcută în municipiul Suceava din partea firmelor  Urbano – Bistriţa, Rosal Group Bucureşti, Rosal Roman dar şi de asocierea Diasil – FlorConstruct Suceava. “Urmează ca în comisia de licitaţie să se analizeze ofertele şi să se desemneze cea mai bună pentru că avem la dispoziţie o perioadă foarte scurtă de timp pentru a stabili cine este noul operator pentru activitatea de salubritate menajeră, care să se apuce cât mai repede de realizarea investiţiilor cuprinse în caietul de sarcini – cele 145 de depozite subterane de deşeuri”, a declarat primarul Ion Lungu.
Cu o zi înainte, primarul Ion Lungu a arătat că pentru licitaţia de ieri au fost depuse deja contestaţii privind documentaţia întocmită de primărie. “In cursul zilei de 16 iunie are loc o licitaţie foarte importantă, cu o miză foarte mare, este vorba despre licitaţia de salubrizare menajeră în municipiul Suceava. N-a avut loc licitaţia şi deja au început contestaţiile pe la CNSC, cu privire la documentaţia pe care am făcut-o. Este clar că se anunţă o miză foarte mare pentru această licitaţie, însă noi sperăm să se termine cât mai repede”, a declarat primarul muncicipiului Suceava, Ion Lungu.
In data de 18 aprilie 2015 a expirat contractul cu firma Rosal, salubrizarea menajeră fiind asigurată temporar de o asociere dintre SC FlorConstruct SRL şi SC Diasil Suceava până în momentul în care se va desemna un câştigător al licitaţiei propriu-zise. Firma ce va câştiga această licitaţie va trebui să îndeplinească noile prevederi ale caietului de sarcini într-o perioadă de doi ani. Potrivit noului caiet de sarcini, contractul va fi pentru o perioadă de 12 ani, timp în care operatorul de salubrizare menajeră va trebui să construiască 145 de buncăre îngropate şi 12 spaţii de joacă. Noul caiet de sarcini prevede montarea a câte patru containere îngropate în 145 de locaţii din municipiul Suceava, iar casele din oraş vor primi câte două pubele pe care operatorii serviciilor de salubrizare menajeră le vor goli în fiecare săptămână. Aceste prevederi sunt făcute pentru ca locuitorii Sucevei să facă o colectare selectivă a deşeurilor menajere şi pentru a-i opri pe oamenii străzii să caute în buncărele de gunoi, precum şi reducerea numărului câinilor ce se adună în jurul acestora.
Serviciul de salubrizare menajeră a fost, în ultimii ani, asigurat de firma SC Rosal SRL Bucureşti, aparţinând omului de afaceri Silviu Prigoană, aceeaşi firmă care a asigurat şi salubrizarea stradală a oraşului. Contractul cu Rosal nu a mai fost prelungit, salubrizarea stradală a fost preluată de de SC Diasil Suceava, iar salubrizarea menajeră a fost preluată temporar de asocierea dintre SC Florconstrut SRL şi SC Diasil Suceava, în condiţiile în care SC Rosal SRL a manifestat în ultima perioadă o atitudine nu foarte binevoitoare declanşând chiar procese în instanţă împotriva Primăriei şi a Consiliului Local Suceava. (N.R.)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …