Friday , December 9 2022

Pensiunile și hotelurile din județ, verificate de polițiștii suceveni

Aceștia au dat două amenzi în valoare totală de 24.000 de leipolitie

Având în vedere apropierea Sărbătorilor și faptul că în perioada următoare se va înregistra un număr sporit de turiști care se vor caza în unitățile hoteliere, dar și la pensiunile de pe raza județului, polițiștii desfășoară acțiuni de prevenire și combatere a evaziunii fiscale în domeniul turismului, urmărindu-se respectarea legislației în domeniu și creșterea gradului de siguranță al turiștilor.

Astfel, în perioada 8 decembrie 2017 – 20 ianuarie 2018, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității derulează campania „Sărbători de Iarnă în Siguranță”, urmând a se desfășura activități de informare a personalului angajat și administratorilor unităților de cazare cu privire la respectarea legislației și înregistrarea tuturor persoanelor cazate în aceste locații. Campania se va derula până pe data de 20 ianuarie 2018, având în vedere că în multe comunități urmează să se celebreze și sărbătorile pe rit vechi și mulți turiști din Republica Ucraina și Republica Moldova vor fi prezenți pe raza județului. De asemenea, turiștii vor fi informați cu privire la normele minime de siguranță ce trebuie respectate pentru a nu deveni victime ale furturilor din camerele de hotel, furturilor din auto, tâlhăriilor, fiind promovate și recomandări pentru evitarea conflictelor și agresiunilor generate de consumul de alcool sau alte situații.

O primă acțiune în cadrul campaniei a fost desfășurată la data de  9 decembrie 2017 de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, care au organizat o acțiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul turismului.

Au fost verificate opt societăți comerciale, personalul și administratorii fiind instruiți cu privire la respectarea normelor legale în domeniul actelor de comerț și turismului. Pentru nere­gulile constatate, polițiștii au dat două amenzi în valoare totală de 24.000 de lei, la Legea nr.12/1990 republicată. (D.Z.)

 

Vezi si

Au fost prinși și arestați doi tineri care, ziua în amiaza mare, au furat poșetele a două femei de pe stradă

În data de 14 noiembrie, la orele 12:55, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin …