Monday , March 4 2024

Pensionarii suceveni vor primi abonamente gratuite pentru autobuzele TPL și în 2024

 Și în 2024, ca și în toamna anului curent, pensionarii suceveni vor putea beneficia de abonamente gratuite cu mijloacele de transport ale societății TPL SA Suceava, pe care vor trebui să și le reînnoiască din trei în trei luni.

Abonamentele gratuite pentru transportul public de călători valabile pentru primele trei luni ale anului viitor pot fi ridicate de pensionarii din Suceava începând cu data de 4 decembrie. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 29 noiembrie, edilul motivând că face acest lucru pentru a evita aglomerația de la ghișeele TPL care s-a înregistrat în acest an, când într-o zi s-au dat și 5.000 de abonamente.

Acum le-am dat pe trei luni și în continuare le dăm tot pentru trei luni de zile, ianuarie, februarie și martie. Asta pentru a evita aglomerația de la ghișee dar și pentru că suntem în discuție cu cei de la Casa de Pensii să ne ajute să actualizăm listele pentru că noi dăm un abonament persoana respectivă pleacă din Suceava nu-l mai folosește și noi plătim pe o lună întreagă”, a explicat Ion Lungu.

Potrivit acestuia, până acum au beneficiat de abonamente gratuite 11.633 de pensionari suma subvenționată de municipalitate fiind de 2,6 milioane de lei. Gratuitățile la transportul local acordate elevilor și studenților dublează subvenția pe care Primăria Municipiului Suceava o achită către societatea TPL. (D.P.)

 

 

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …