Wednesday , June 19 2024

Pensionarii și elevii din Suceava vor avea în continuare gratuitate pe autobuzele TPL

Pensionarii și elevii din municipiul Suceava vor beneficia de gratuitate la transportul public în continuare. La finalul conferinței de presă de miercuri, 29 mai, viceprimarul Lucina Harșovschi a ținut să evidențieze faptul că mai multe persoane l-au întrebat în ultima perioadă dacă gratuitatea abonamentelor pentru pensionari încetează, motiv pentru care a ținut să transmită un mesaj în acest sens.

Atât pensionarii, cât și elevii din municipiul Suceava vor beneficia de gratuitate în continuare”, a dat asigurări Lucian Harșovschi.

Ulterior declarației făcută în cea de-a doua parte a conferinței de presă, el a comunicat câteva date referitoare la situația abonamentelor de călătorie cu autobuzul, eliberate în municipiul Suceava pentru pensionari. Astfel, dacă în trimestrul 2 al anului 2023 au fost eliberate 9.976 de abonamente cu reducere de 50% pentru pensionari, Primăria plătind 374.100 lei iar în al 3-lea trimestru al anului 2023 Primăria Suceava a plătit 354.112,5 lei pentru compensarea celor 9.443 de abonamente cu reducere de 50% eliberatepentru pensionari, din trimestrul 4 al anului 2023, pensionarii beneficiază de gratuitate (100%) la abonamentul nominal, în această etapă fiind eliberate 34.332 de abonamente, Primăria Suceava plătind 2.574.900 lei.

secretarasite

Numărul de abonamente eliberate în lunile februarie, martie, și aprilie a fost mai mare și anume 36.092 abonamente, însă valoarea lor achitată de Primăria Municipiului Suceava a fost de 1.082.760 lei iar asta pentru că din luna februarie a acestui an prețul unui abonament pentru pensionari a scăzut de la 75 lei la 30 lei.

Reamintim că acordarea gratuității pentru pensionarii cu domiciliul în municipiul Suceava se face la cele patru puncte fixe (Obcini, Centru, Orizont, Gară), prin încărcarea unui card de transport personalizat și netransmisibil. (D.P.)

 

Vezi si

Lucrările de asfaltare pe străzile Tipografiei și Leca Morariu vor fi finalizate până pe 15 iulie

Asfaltarea continuă pe mai multe străzi din municipiul Suceava, mai ales că odată cu finalizarea …