Tuesday , January 31 2023

Pedepse majorate pentru indivizii care au ucis în bătaie un băiat de 17 ani şi au vrut să-i îngroape cadavrul

criminali moldova sulita [800x600]

Judecătorii suceveni i-au condamnat pe Ion Starciuc şi Valentin Marcu, ambii din Moldova Suliţa, la câte 11 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor. Aceştia sunt acuzaţi că după ce au băut cu un tânăr de 17 ani, l-au bătut pe acesta, victima decedând în urma loviturilor primite. Starciuc şi Marcu au vrut să îngroape cadavrul adolescentului, însă s-au răzgândit şi au sunat la 112 anunţând crima comisă

Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava împotriva sentinţei penale din 30 aprilie 2014 a Tribunalului Suceava. Magistraţii suceveni au dispus astfel condamnarea inculpaţilor Marian Ion Starciuc şi Valentin Gheorghe Marcu, ambii de 21 de ani, din Moldova Suliţa, la câte 11 ani de închisoare, în loc de şase ani şi opt luni cât primiseră iniţial, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. In plus cei doi mai trebuie să achite suma de 40.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile. Sentinţa Curţii de Apel Suceava este una definitivă.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în seara zilei de 18 decembrie 2013, în jurul orei 23.00, la locuinţa lui Valentin Marcu au venit Ion Starciuc, de 21 ani şi Gabriel Dobranschi, de 17 ani, ambii din Moldova Suliţa, cei trei consumând împreună băuturi alcoolice. In jurul orei 03.30, fiind ameţiţi bine de aburii alcoolului, între cei trei tineri a izbucnit o ceartă, Starciuc şi Marcu reproşându-i lui Dobranschi faptul că după ce au participat la comiterea mai multor furturi acesta din urmă i-ar fi “turnat” la Poliţie pentru a scăpa de răspunderea penală. Cei doi au un cazier plin de furturi comise în timp ce Gabriel Dobranschi era şi el suspect în mai multe astfel de dosare penale. De la ceartă la bătaie a fost doar un pas, Starciuc şi Marcu tăbărând asupra lui Dobranschi cu pumnii şi picioarele, precum şi o curea din piele, până când acesta a căzut la pământ inconştient. Agresorii au continuat să consume băuturi alcoolice, iar în jurul orei 07.00 şi-au dat seama că Gabriel Dobranschi nu mai are semne vitale şi este mort, acesta decedând în urma traumatismelor interne suferite. Indivizii l-au pus pe o pătură şi l-au dus în spatele casei cu gândul de a-l îngropa, însă mustrat de conştiinţă, Ion Starciuc a sunat la 112 şi a anunţat faptul că împreună cu Valentin Marcu l-a omorât în bătaie pe Gabriel Dobranschi. Cei doi au fost audiaţi la sediul Poliţiei din Câmpulung Moldovenesc unde au recunoscut fapta comisă, spunând că nu aveau de gând să-l îngroape pe Dobranschi ci vroiau să-l lase mort în curtea casei pentru a părea că a fost omorât acolo, iar ei urmau să spună că nu erau acasă şi că aşa l-au găsit. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …