Thursday , December 1 2022

Pedepse cu suspendare pentru cei doi tineri suceveni care s-au transformat din cărăuşi în dealeri de droguri

Tudor Hanţig şi Alexandru Sofronea au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru „trafic de droguri de mare risc” . Aceştia au fost acuzaţi că pe vremea în care erau cărăuşi pentru gruparea coordonată de Cezar Bilius, au sustras o parte din heroina acestuia şi au adus-o din Turcia în România unde au început să o vândă pe cont propriu 

 
bomba palat justitie 1 [800x600]


Curtea de Apel Suceava i-a condamnat pe inculpaţii Tudor Hanţig, de 24 de ani, din Suceava, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru “trafic de droguri de mare risc” şi “introducerea în ţară de droguri de mare risc” şi Alexandru Stefan Sofronea, de 29 de ani, din Suceava, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru “complicitate la introducerea în ţară de droguri de mare risc”.
Lucrătorii BCCO Suceava s-au sesizat din oficiu despre faptul că în data de 20 martie 2008, Edward Ciornea are la el acasă heroină în vederea comercializării. Anterior, în data de 18 martie 2008, acesta, împreună cu mai mulţi tineri de pe raza municipiului Suceava, a consumat o mică parte din cantitatea de droguri oferită spre vânzare. In data de 25 martie 2008, colaboratorul cu nume de cod “EMO” i-a dat lui Edward Ciornea suma de 360 de lei în schimbul căreia urma să procure de la acesta o cantitate de heroină. Astfel, în data de 25 martie 2008, în jurul orei 17.00, în zona Catedralei Catolice din Suceava, a fost realizat un flagrant, ocazie cu care a fost găsită o cantitate de heroină.
Ca urmare a cercetărilor făcute, în data de 25 septembrie 2008, a fost realizat un al doilea flagrant, context în care a fost depistat învinuitul Tudor Hanţig, în timp ce conducea prin cartierul Obcini autoturismul Fiat, având în buzunarul din partea stângă al blugilor un pacheţel dintr-o pungă din plastic de culoare albastră în care era un praf de culoare alb – gălbui.
In urma emiterii de către Tribunalul Suceava a autorizaţiei de percheziţie, a fost făcută o percheziţie domiciliară la adresa lui Alexandru Stefan Sofronea din Suceava. Astfel, au fost găsite într-o cutie metalică de culoare maro nouă caşete ovale ce conţineau un praf de culoare alb – gălbui, în care erau 113,1 grame de heroină. In urma percheziţiilor făcute de domiciliile lui Tudor Hanţig, a fost găsită o pungă transparentă cu urme de praf, precum şi un geamantan în care avea cinci capsule de culoare alb bej, în care se găseau 63,3 grame de heroină.
In luna ianuarie 2008, Sofronea, la propunerea lui Cezar Bilius a plecat cu acesta şi încă patru persoane în Turcia cu intenţia de a fi cărăuş de droguri transportând heroină din Turcia în Italia. Inculpatul a fost cazat împreună cu celelalte persoane într-un hotel şi ulterior într-o casă din localitatea Istambul, cartierul Tarabia, unde erau cazaţi de regulă cărăuşii implicaţi în reţeau de droguri coordonată de Cezar Bilius şi Tudor Lungu. In acest imobil a sosit la un moment dat din România şi inculpatul Tudor Hanţig, care a fost racolat tot de Cezar Bilius. Intre acesta şi Tudor Lungu, exista un conflict mai vechi, motiv pentru care între cei doi izbucneau deseori certuri. Din acest motiv, Hanţig a decis să se întoarcă acasă deşi nu a făcut nici un transport de droguri.
Au „palmat” heroina grupării Bilius
Toţi cărăuşii au fost avertizaţi de către Cezar Bilius şi Tudor Lungu că în cazul unui control făcut de poliţişti, primul lucru pe care trebuiau să îl facă era să arunce în vasul WC-ului de la toaletă toate drogurile care erau în casă. La un moment dat, Sofronea a rămas singur în casa unde erau cazaţi, împrejurare în care a bătut cineva la uşă. Amintindu-şi că, de la ultimul transport de droguri, rămăseseră în casă câteva caşete de heroină pe care un cărăuş nu a mai reuşit să le înghită, a mers prima dată în baie pentru a arunca drogurile, însă, pentru că nu făcuse nici un transport şi nu avea bani deloc, Sofronea s-a gândit să rişte şi să le ascundă, iar ulterior să le spună lui Cezar Bilius şi Tudor Lungu că le-a aruncat în WC, aşa cum fusese instruit. Când a auzit că Hanţig Tudor vrea să se întoarcă acasă, i-a spus acestuia despre cele aproape 16 caşete cu heroină pe care le-a ascuns, propunându-i acestuia să le ducă în România şi stabilind că, după ce se întoarce şi el în ţară să caute împreună un cumpărător pentru drogurile respective şi să împartă banii – 30% Hanţig şi 70% Sofronea. Conform înţelegerii, Tudor Hanţig a adus drogurile în România, caşetele fiind ascunse într-o cutie de şampon.
Când s-a întors în ţară, Sofronea l-a căutat pe Hanţig, pentru că avea nevoie de bani. Astfel, a luat legătura cu Bilius pe care l-a rugat să-i facă rost de un cumpărător, după care i-a spus lui Hanţig că a găsit un cumpărător căruia să-i vândă 10 caşete cu heroină. La rândul său, având nevoie de bani, Tudor Hanţig i-a vândut lui Edward Ciornea de două ori heroină, în data de 25 martie 2008 acesta fiind prins de poliţişti în urma unui flagrant. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Un bătrân de 77 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a traversat printr-un loc nepermis

Se pare că pietonul era în stare avansată de ebrietate și nu s-a asigurat când …