Sunday , January 29 2023

Pedeapsă micşorată cu 10 ani pentru criminalul recidivist din Cacica, care şi-a omorât mama de 88 de ani

Gheorghe Andronic - criminal Cacica  - 1 [800x600]

Magistraţii suceveni i-au micşorat pedeapsa lui Gheorghe Andronic din Cacica, de la 25 la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Andronic a fost condamnat definitiv, după ce în luat iunie 2013 a strâns-o de gât pe mama sa în vârstă de 88 de ani şi a omorât-o. In 1997, individul a mai omorât o femeie, crimă pentru care a stat aproape 15 ani după gratii

Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpatul Gheorghe Andronic, de 62 de ani, din Cacica, împotriva sentinţei penale din 11 decembrie 2013 pronunţată de Tribunalul Suceava. Magistraţii suceveni i-au micşorat pedeapsa lui Andronic de la 25 de ani de închisoare la 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav. Această pedeapsă a fost contopită cu restul de pedeapsă de 3.870 de zile rămasă neexecutată din cea de 25 de ani de închisoare aplicată în data de 27 octombrie 1999 de Tribunalul Suceava, astfel că Andronic are de executat pedeapsa cea mai grea, respectiv de 15 ani de închisoare. Decizia Curţii de Apel Suceava este una definitivă.
Gheorghe Andronic este deja încarcerat la Penitenciarul din Botoşani încă din luna iunie a anului trecut, imediat după comiterea abominabilei crime. Teribila faptă pentru care bărbatul a fost condamnat s-a petrecut în dimineaţa zilei de 10 iunie 2013, pe la ora 09.00, chiar Gheorghe Andronic fiind acela care a anunţat poliţia din comună că a găsit-o moartă în pat pe mama sa, Ana Andronic, de 88 de ani. Bătrâna era imobilizată la pat de mai mulţi ani, iar poliţiştii chemaţi la faţa locului nu au găsit în primă fază urme de violenţă care să conducă la concluzia că ar fi fost vorba de o crimă, identificând doar câteva echimoze minore pe faţa bătrânei. In urma necropsiei însă s-a stabilit că Ana Andronic a murit strangulată. S-a dovedit apoi că autorul oribilei fapte este chiar fiul femeii, Gheorghe Andronic. In cursul audierilor bărbatul a recunoscut că, fiind sub influenţa alcoolului şi-a strâns mama de gât şi a omorât-o. Gheorghe Andronic era cunoscut ca un consumator de băuturi alcoolice, el cerându-i de multe ori mamei sale bani pentru rachiu. Se pare că de această dată a fost refuzat, motiv pentru care Andronic i-a luat viaţa mamei sale în vârstă de 88 de ani.
Inchisoarea nu constituie o necunoscută pentru Gheorghe Andronic, el ispăşind mai mulţi ani după gratii pentru nişte furturi dar şi pentru o altă crimă, pe care a comis-o în urmă cu 17 ani. In prima zi a anului 1997, Gheorghe Andronic a năvălit peste doi bătrâni din localitatea Mănăstirea Humorului – Nastasia şi Loghin Bosoi, de 66, respectiv 74 de ani. Loghin a reuşit să scape cu viaţă după ce a fost operat de urgenţă de medicii de la Spitalul Judeţean Suceava, dar Nastasia a fost omorâtă în pădurea din apropierea casei acestora. Pentru a nu lăsa urme Andronic a dat foc gospodăriei familiei Bosoi, i-ar pe Nastasia a aruncat-o în flăcări, poliţiştii găsind bucăţi arse din trupul femeii după câteva zile de căutări. Atunci a fost condamnat tot pentru omor deosebit de grav la 25 de ani de puşcărie însă, după mai puţin de 15 ani a fost pus în libertate, pentru bună purtare. După un an de libertate, profitând de bunăvoinţa judecătorilor care l-au eliberat, individul a omorât-o pe cea care i-a dat viaţă. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …