Tuesday , December 6 2022

Patru transporturi ilegale de lemn interceptate în trafic de către poliţişti

Poliţiştii suceveni au depistat în trafic patru transporturi ilegale de lemn. Aceştia au confiscat lemn în valoare de peste 5.000 de lei

 transport lemne

La data de 10 ianuarie 2018, pe la ora 06.30, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pe Bulevardul Bucovina din localitate camionul Mercedes Benz condus de Vasilică Geana, de 38 de ani, din satul Doroteia, oraşul Frasin, care transporta lemn pentru care a prezentat avizele de însoţire primare eliberate la data de 9 ianuarie a.c., de către SC Mavrus SRL din Dumbrăveni şi în care erau consemnate cantităţile de 17,29 mc lemn foc fag şi 17,09 mc lemn foc fag. În urma verificării avizelor de însoţire s-a constatat că acestea au perioada de valabilitate expirată.

Soferul a fost amendat cu 3.000 de lei, iar lemnul în valoare de circa 4.000 de lei a fost confiscat şi predat organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului.

In aceeaşi zi, în jurul orei 11.00, un echipaj din cadrul Biroului Ordine Publică Suceava a oprit pe strada Calea Obcinilor din Suceava microbuzul Ford Tranzit încărcat cu lemn. La volanul autoturismului se afla Răzvan Stoica, de 19 ani, din satul Bogata, comuna Baia, care a prezentat avizul din 10 ianuarie 2018 emis de SC Entry SRL, cu sediul în Mălini, în care era trecută cantitatea de 2 mc lemn foc fag. Constatând că din măsurătoarea făcută în maşină se afla o cantitate mai mare de lemn, acesta a fost condus la Ocolul Silvic Pătrăuţi, unde a rezultat cantitatea de 3,1 mc. Soferul a fost sancţionat cu avertisment, iar 1,1 mc de lemn în valoare de 126,5 de lei a fost confiscat şi lăsat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi.

La data de 10 ianuarie 2018, la ora 15.10, un echipaj din cadrul Postului de Poliţie Suceviţa, însoţiţi de o patrulă din cadrul Postului de jandarmi montani Suceviţa, au oprit pentru control pe raza comunei Suceviţa, în zona denumita pârâul Rotarului, două căruţe încărcate cu lemn. Căruţaşii Damian Băcilă, de 34 de ani şi Alex Nelu Băcilă, de 18 ani, ambii din satul Voievodeasa, comuna Suceviţa, au declarat verbal că nu deţin documente de însoţire pentru lemnul pe care îl transportă.

Căruţele au fost duse către Primăria Suceviţa pentru a fi descărcate, unde s-a constatat că în căruţa condusă de către Damian Băcilă se află cantitatea de 1,91 mc lemn rotund brad pentru cherestea, iar în cea condusă de către Alex Nelu Băcilă era cantitatea de 2 mc lemn rotund brad şi molid, valoarea totală a lemnului fiind de 1.206,95 de lei. Damian Băcilă şi Alex Nelu Băcilă au fost amendaţi, iar cantitatea totală de 3,91 mc de lemn a fost confiscată şi predată în custodie Primăriei Comunei Suceviţa. (D.Z.)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …