Friday , May 24 2024

Patru transporturi ilegale de lemn, depistate miercuri de polițiști în zona Putnei

Miercuri, 15 iunie, la ora 08.40, polițiștii  au oprit pentru control pe raza comunei Vicovu de Jos o autoutilitară Mercedes Benz care circula pe DN 2 E din localitate  transportând material lemnos. Mașina era condusă de G. Viorel, de 33 ani, domiciliat în comuna Putna și, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat  că transportul de material lemnos nu are  aviz de însoțire. Din acest motiv, transportul a fost condus la F.P.L. Putna – OS Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 6.86 m.c. material lemnos din care 4.99 m.c. lemn pentru construcții în valoare de 998 lei și 1,87 m.c. buștean gater în valoare de 1092,08 lei. Valoarea totală a materialului lemnos este de 2090,08 lei. Bărbatul  a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Tot miercuri, la ora 12.20, polițiștii  au oprit pentru control pe raza comunei Putna o autoutilitară Ford Transit, care circula pe D.C. Putna din localitate, transportând material lemnos și care era condusă de F. Dorin, de 33 ani, din comuna Bilca. Bărbatul transporta material lemnos respectiv lemn foc fag pentru care a prezentata un aviz de însoțire, cu cantitatea totală de 2.01 m.c. Existând suspiciuni că susnumitul transportă o cantitate mai mare de material lemnos transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată în plus cantitatea de 1.76 m.c. lemn foc fag în valoare de 296,87 lei. F.  Dorin a fost amendat, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

În aceeași zi, la ora 16.45,  pe raza comunei Bilca, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară Mercedes Benz, care circula pe DJ 178 C din localitate, transportând material lemnos și care era condusă de S. Costel, de 49 ani, din comuna Putna. Transportul de cherestea rășinoase nu avea aviz de însoțire. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 8,60 m.c. cherestea rășinoase în valoare de 7.482 lei. S. Costel a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Ulterior, la ora 18.15 lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe raza comunei Putna, au oprit pentru control, o autoutilitară marca VW Transporter, care circula pe DC Putna din localitate, transportând material lemnos și care era condusă de B. Vasile, de 41 ani, din orașul Vicovu de Sus. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că susnumitul transportă material lemnos respectiv lemn foc fag pentru care nu avea aviz de însoțire.  În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 2,14 m.c. lemn foc fag în valoare de 370, 22  lei. B. Vasile a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Vezi si

Drum proaspăt asfaltat în Siret. Cum a întors Flutur în favoarea lui o ”glumiță” de campanie care a făcut valuri pe Internet

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, au trimis o fotografie …