Thursday , March 30 2023

Patru traficanți de droguri din Suceava, Iași și Cluj au fost arestați. Trimiteau pușcăriașilor scrisori impregnate cu droguri

Patru traficanți de droguri de mare risc din Iași, Suceava și Cluj au fost reținuți de procurorii DIICOT. La perchezițiile imobiliare procurorii au găsit canabis, doze de substanțe psihoactive noi, un pistol airsoft, cântare de precizie, telefoane mobile și 13.000 de lei.

„La datele de 09 și 10.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deține autorizație. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru inculpați, din județele Iași, Suceava și Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (JWH 210 și heroină) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de astfel de substanțe de pe raza acestor județe. De asemenea, inculpații, parte dintre aceștia condamnați anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberați condiționat, au aprovizionat cu substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA) și droguri de mare risc (JWH 210) deținuții încarcerați în penitenciarele din București și Botoșani”, anunță DIICOT.

Rețeaua era condusă de un clujean, Bogdan Negrei, zis „Creţu”, eliberat din închisoare recent. Imediat după ce a fost eliberat, acesta a adunat un grup de foşti deţinuţi şi a început să trimită droguri în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani. Creţu a fost eliberat condiţionat în luna octombrie a anului trecut, după o condamnare de 20 de ani de închisoare. În anul 2010, Creţu a dat foc unei tinere în faţa unei discoteci din Austria, deoarece nu voia să-i plătească taxa de protecţie cerută, de 3.000 de euro. Interlopul a stropit-o pur şi simplu cu benzină şi i-a dat foc. Femeia a stat îndelung în spital cu răni grave, dar a supravieţuit.

În închisoare, Creţu ar fi pus bazele grupului respectiv de traficanţi de droguri, apoi, când membrii au fost eliberaţi condiţionat, s-au apucat metodic de treabă. Conform Ziarului de Iași, membrii reţelei, printre care și un sucevean, aveau metode dintre cele mai ingenioase. Una dintre ele: impregnau scrisori cu droguri şi le trimiteau prin poştă unor deţinuţi. Aceştia fărâmiţau hârtia scrisorilor impregnate şi făceau ţigări, pe care le vindeau. Metoda este însă una care ar mai fi fost folosită şi în alte închisori, de asta au picat în cele din urmă în plasa anchetatorilor.

În cursul zilei de  vineri, cei patru au fost prezentați  Tribunalului Iași, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Bogdan Adrian Negrei, Robert Butuc, Victor Ionuț Frangache și Ciprian Murărescu. (O.S.)

Vezi si

Pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, clădirea Primăriei Suceava va fi iluminată în albastru

Studenți ai specializării Asistență Socială, anul II, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) care își …

One comment

  1. Oh wow!
    13 mii de lei? Un slar de parlamentar pentru citeva zile!canal
    Canabis? De acasa pina la prima statie de benzina trec pe linga doua magazine care vand tot felul de canabis si produse cu canabis. Legal. In tarisoara mea de peste ocean.