Tuesday , May 24 2022

Patru țigani din Scheia au fost trimiși în judecată după ce au atacat cu bâte și topoare membrii unei familii rivale

Patru indivizi înarmați cu bâte și topoare au năvălit în curtea unei familii din Scheia, unde au lovit două persoane, una dintre ele ajungând în stare gravă la spital

parchet

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sucea­va au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Aurel Munga și Amarildu Cezar Rostaș pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice și a inculpaților Iulian Denis Matei și Arun Marcu Rostaș pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 2 aprilie 2017, la locuința lui D.A.F., din comuna Scheia s-au adunat mai multe persoane, membri ai familiei sale, pentru a sărbători un eveniment personal. Printre aceste persoane se afla și inculpatul Iulian Denis Matei. Peste drum se află imobilul în care lo­cuiește numita S.M., mama persoanelor vătămate S.M.S. și S.L.R. – în ziua respectivă în curtea numitei S.M. se aflau mai mulți membri ai familiei sale, parte din aceștia aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În jurul orei 16.30, S.N. – fratele celor două victime, aflat în stare avansată de ebrietate, s-a apropiat de curtea casei lui D.A.F. solicitându-i acestuia să-l scoată din curte pe inculpatul Iulian Denis Matei pentru a vorbi cu el în legătură cu un incident mai vechi ce s-a petrecut între cei doi. Împreună cu acesta au ieșit din curte și persoanele vătămate S.M.S. și S.L.R. și numitul S.C..

D.A.F. i-a cerut lui S.N. să se liniștească întrucât el nu va accepta ca un musafir invitat la petrecerea sa să fie bătut de alte persoane. Auzind acest lucru, S.N. i-a spus lui D.A.F. că nu este nicio problemă întrucât cu certitudine la finalul petrecerii inculpatul Iulian Denis Matei va pleca spre locuința sa și atunci va avea ocazia să se răzbune pentru incidentul mai vechi.

Pentru a preîntâmpina un eventual conflict, la ora 17.13 persoane din familia D.A.F. au sunat la 112 solicitând deplasarea la fața locului a unor polițiști care să-i tempereze pe cei din familia S.. La scurt timp după acest apel, la fața locului s-au deplasat doi lucrători de poliție care au constatat că nu există niciun potențial conflict, au purtat discuții cu persoane din familia D. și S. și le-au solicitat să se liniștească, iar în cazul unui eventual incident să îi contacteze în cel mai scurt timp.

Din cercetări a rezultat că inculpatul Iulian Denis Matei se afla la momentul proferării amenințărilor în curtea casei lui D.A.F., a auzit cele spuse de S.N. la adresa sa. La scurt timp după plecarea polițiștilor la locuința lui D.A.F. a ajuns inculpatul Aurel Munga, acestuia i s-a povestit despre amenințările persoanelor din familia S. și totodată i s-a solicitat sprijinul. După aceste discuții, în jurul orei 19.00, la locuința lui D.A.F. a ajuns inculpatul Amarildu Cezar Rostaș.

Imediat după sosirea acestuia, în curtea casei lui D.A.F. s-a luat hotărârea ca persoanele din familia S. care l-au amenințat pe inculpatul Iulian Denis Matei să fie agresate pentru a nu le da ocazia lor să-l lovească primii pe Iulian Denis Matei.

În acest sens, inculpații Amarildu Cezar Rostaș (înarmat cu un topor), Aurel Munga (înarmat cu o bâtă), Iulian Denis Matei (înarmat cu o bâtă) și Arun Marcu Rostaș (la rândul său înarmat cu o bâtă) au ieșit din curtea casei lui D.A.F. și s-au deplasat spre curtea numitei S.M.. La momentul respectiv, la locuința acesteia se aflau mai multe femei și copii din familie, persoana vătămată S.M.S. părăsind de puțin timp locuința și deplasându-se la locuința sa (învecinată cu cea a mamei sale), unde s-a culcat. Văzând că persoanele care vor să intre în curtea casei sunt înarmate, persoanele din curtea numitei S.M. au început să arunce înspre acestea cu pietre și alte obiecte și totodată au început să strige.

Pietrele aruncate asupra lor, precum și scandalul provocat de respectivele persoane i-au determinat pe cei patru agresori să se îndepărteze de casa numitei S.M., deplasându-se spre casa persoanei vătămate S.M.S.. Strigătele și țipetele persoanelor din familia S. l-au trezit pe S.M.S., acesta a ieșit din locuință și s-a îndreptat spre poarta de la drum, moment în care inculpații Amarildu Cezar Rostaș și Aurel Munga au ajuns chiar în dreptul casei sale. Cei doi l-au lovit pe S.M.S. cu putere în zona capului. Prima persoană care l-a lovit a fost inculpatul Amarildu Cezar Rostaș, lovitura aplicată de acesta cu toporul a dezechilibrat victima, după care și inculpatul Aurel Munga i-a aplicat o lovitură puternică cu bâta tot în zona capului. In urma acestor lovituri, victima a căzut inconștientă.

S.L.R. a ieșit din curtea casei mamei sale și a observat agresiunea comisă asupra fratelui său, motiv pentru care s-a deplasat spre locul incidentului. Imediat ce a ajuns lângă victimă, inculpații Arun Marcu Rostaș și Iulian Denis Matei s-au apropiat de el și l-au lovit amândoi cu bâtele pe care le aveau asupra lor. S-a reținut din cercetări că cei doi agresori au exercitat acte de violență de intensitate redusă față de această victimă.

Văzând că două persoane din familia lor sunt lovite cu corpuri contondente dure, ceilalți membri ai familiei S. (bărbați, femei și copii) au început să arunce cu pietre în cei patru agresori, fapt care i-a determinat pe aceștia să se refugieze în curtea familiei D.A.F..

Persoanele agresate în urma acestui incident au fost transportate în cursul serii la Spitalul Județean de Urgențe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare. Medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava a apreciat, în cuprinsul raportului, că persoana vătămată S.M.S. a prezentat un traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom subdural acut fronto-temporo-parietal stâng (produs prin loviri active cu corpuri contondente din poziții diferite ale agresorilor), hematom periorbitar stâng cu hemoragie subconjunctivală ochi stâng, tumefacția piramidei nazale, escoriații la nivelul antebrațului stâng; leziunile au necesitat în vederea vindecării un număr total de 70 – 80 zile de îngrijiri medicale.

Cu privire la persoana vătămată S.L.R., medicul legist a apreciat că aceasta a prezentat escoriații, echimoze, tumefacție echimotică, hematom epicranian și plagă contuză, care necesită în vederea vindecării un număr total de 6 – 7 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (D.Z.)

Vezi si

41,8% dintre suceveni s-au autorecenzat până acum

Prefectura Suceava a informat că până luni, 23 mai 2022, în județul Suceava s-au autorecenzat …