Saturday , April 20 2024

Patru tentative de înşelăciune prin metoda „accidentul”, într-o singură zi, în Suceava. Doar una a reuşit

Patru persoane vârstnice din municipiul Suceava au fost sunate pe telefonul fix şi au fost anunţate că odraslele lor au comis accidente rutiere şi au nevoie de bani pentru a se împăca cu victimele. Dacă trei femei şi-au dat seama că este vorba despre înşelăciuni, un bătrân de 87 de ani a dat 15.000 de lei pentru a-şi salva fiica de închisoare  

 metoda accidentul [800x600]


Intr-o singură zi, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava au fost înregistrate patru încercări de a înşela sucevenii prin metoda „accidentul” – trei din acestea fiind dejucate de persoane vârstine, care au dat dovadă de responsabilitate şi au urmat recomandările în mass – media de poliţişti. In ultimele zile, infractorii au eşuat în mai multe tentative de a înşela sucevenii prin metoda „accidentului”, tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat sfaturile preventive ale poliţiştilor. Din păcate, în continuare sunt înregistrate şi cazuri în care persoanele în vârstă cad victime infractorilor.
In data de 21 septembrie 2015, la ora 13.51, Minodora V., de 59 de ani, din municipiul Suceava, a anunţat prin 112 faptul că persoane necunoscute au încercat să o inducă în eroare, spunându-i că fiul ei a comis un accident rutier cu victime. Cu ocazia verificărilor făcute de poliţişti, a rezultat că, pe 21 septembrie a.c., în jurul orei 13.15 – 13.30, în timp ce era acasă, Minodora V. a fost sunată pe telefonul fix de un individ care s-a recomandat ca fiind poliţist şi după ce a întrebat-o dacă are copii şi care dintre aceştia au permis de conducere, a pretins că fiul femeii a provocat un accident rutier grav, pe trececrea de pietoni. In momentul în care Minodora V. i-a spus celui care a sunat-o că doreşte să discute cu fiul ei, acesta a închis telefonul. După aceasta, suceveanca şi-a sunat fiul, care i-a spus că este bine, la serviciu, dându-şi seama că putea deveni victima unei înşelăciuni. In acest caz, cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Suceava sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înşelăciune, pentru prinderea autorilor.
O altă tentativă eşuată de înşelăciune prin metoda „accidentul” s-a produs la ora 16.10. Lidia M., de 84 de ani, din municipiul Suceava, a anunţat poliţia despre faptul că persoane necunoscute au încercat să o înşele, pretinzând că fiica ei a provocat un accident rutier. Din verificările făcute de poliţişti a rezultat că pe 21 septembrie 2015, în jurul orei 16.00, în timp ce era acasă, bătrâna a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care a afirmat că este de la procuratură şi care a pretins că este împreună cu fiica ei, care a provocat un accident rutier grav, pe trecerea de pietoni, iar pentru a clarifica situaţia pe cale amiabilă trebuie să-i dea suma de 20.000 de lei. In momentul în care Lidia M. i-a spus celui care a sunat-o că nu are în casă decât suma de 600 de euro şi trebuie să mai împrumute, individul respectiv spunând că va fi căutată acasă de secretarul care va veni după bani, însă Lidia M. i-a spus că nu-i va da bani decât fiicei sale personal, presupusul procuror întrerupând convorbirea. După acestea, bătrâna şi-a sunat rudele şi fiica, aflând de la aceasta că este bine şi se află la serviciu, dându-şi seama că „procurorul” a încercat să o înşele. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Suceava sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea prinderii autorilor.
Tot în data de 21 septembrie 2015, la ora 18.00, Silvia M., de 77 de ani, din municipiul Suceava, a reclamat prin 112 faptul că persoane necunoscute au încercat să o înşele, pretinzând că fiica ei a provocat un accident rutier. Cu ocazia verificărilor făcute de poliţişti a rezultat că pe 21 septembrie a.c., în jurul orei 17.30, în timp ce era acasă, bătrâna a fost sunată pe telefonul fix de o femeie, care a pretins că este fiica ei şi că a provocat un accident rutier grav, pe trecerea de pietoni, iar pentru a clarifica situaţia pe cale amiabilă trebuie să-i dea bani şi îi va da la telefon să vorbească cu procurorul.
In momentul în care bătrâna i-a spus celei care a sunat-o că fiica ei nu conduce, persoana respectivă afirmând că acum învăţa să conducă şi că va fi căutată acasă de cineva care va veni după bani. Silvia M. i-a spus că nu-i va da bani decât după ce va vorbi cu un nepot, individa întrerupând convorbirea. După acestea, bătrâna şi-a sunat rudele şi fiica, aflând de la aceasta că este bine, dându-şi seama că cineva a încercat să o înşele.
Nu la fel de precaut a fost Ilarion S., de 87de ani, din municipiul Suceava, care tot pe 21 septembrie 2015, la ora 16.00, a primit un apel pe telefonul fix din partea unui bărbat ce s-a recomandat ca fiind poliţist şi care i-a spus că fiica sa a comis un accident rutier pe trecere de pietoni, soldat cu rănirea unei femei, căreia i-a rupt picioarele. Individul i-a precizat că totul se poate rezolva pe cale amiabilă dacă oferă suma de 15.000 de lei, astfel încât victima nu va depune plângere. In timp ce bătrânul încă era la telefon, discutând cu „poliţistul”, după circa jumătate de oră, în curtea lui Ilarion S.  a venit un tânăr care a spus că a venit după bani şi după ce a luat cei 15.000 de lei a plecat. In aceeaşi seară, în jurul orei 19.30, după ce bătrânul a sunat-o pe fiica sa şi a aflat că nu a comis vreun accident rutier şi-a dat seama că a fost înşelat. Cercetările sunt continuate de Biroul Investigaţii Criminale Suceava sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …