Saturday , February 24 2024

Patru suceveni au ajuns la spital cu infarct miocardic acut în doar 24 de ore

Aceștia au salvați după ce au primit tratament în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională

În doar 24 de ore, patru suceveni au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe în stare gravă și au beneficiat de tratament la Centrul de excelență în cardiologie din cadrul Spitalului Județean Suceava, după ce au suferit infarct miocardic acut. ”Patru cazuri de infarct miocardic acut s-au prezentat în ultimele 24 de ore. Unul dintre pacienți, un bărbat în vârstă de 63 de ani, a ajuns în șoc cardiogen. Acesta a fost stentat cu succes de către echipa formată din doctorul Laur Blaga și Paul Turcoman, alături de asistenții Sorin Bandol și Petru Rusu” au transmis, joi seara, medicii din cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională de la spitalul sucevean.

Centrul de excelență în cardiologie funcționează la Spitalul Județean de câțiva ani și montarea de stent a devenit posibilă aici, nemaifiind nevoie ca pacienții să piardă timp prețios cu deplasarea până la Iași, în vederea efectuării intervenției. Costurile pentru investigarea și tratarea pacienților care reprezintă urgențe sunt suportate de Spitalul Suceava, din bugetul alocat de la Casa de Asigurări de Sănătate. Urgențele sunt pacienții cu infarct miocardic acut care ajung la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Suceava și care după un consult de specialitate și confirmarea diagnosticului sunt preluați de Centru în vederea montării de stent. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

“Micii Luptători – Șansa la viață” – proiect de 700.000 de euro pentru dotarea a 5 paturi de terapie intensivă pentru nou-născuți la Maternitatea Suceava

Poate părea mult ca aproximativ 140 de mii de euro să fie dotările pentru un …