Friday , February 3 2023

Patru suceveni au ajuns după gratii pentru furturi şi acte de violenţă, în ultimele zile

 Elvis Locatoş a fost arestat pentru că a furat dintr-o locuinţă din Câmpulung Moldovenesc mai multe bijuterii şi bani. Pe numele lui Ioan Alin Isachi s-a emis o ordonanţă de reţinere după ce a furat de la gâtul a două femei din Fălticeni, lănţişoare de aur. Marius Ionuţ Lucan, în vârstă de 28 de ani, din Fălticeni, a fost identificat ca fiind autorul a mai multor furturi din săli de jocuri. Acesta este acuzat şi de tentativă de omor. Tot de tentativă de omor a fost acuzată şi Maria Lupu, în vârstă de 21 de ani, din Suceava

boul arestat [800x600]

La începutul acestei săptămâni, patru suceveni au fost reţinuţi şi băgaţi   în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava. Astfel, în  urma activităţilor investigative complexe  efectuate cu privire  la sustragerea de bijuterii şi bani de către persoane necunoscute de la locuin?a unui bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la data de 21.05.2015, poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea furtului ca fiind Elvis Locatoş în vârstă de 22 de ani din comuna Pojorâta, cu antecedente penale, eliberat din penitenciar în iunie 2014 pentru fapte similare. El a fost condus la sediul Poliţiei Câmpulung Moldovenesc şi a fost audiat, recunoscând fapta comisă.  Tânărul a fost reţinut preventiv de către poliţişti pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc cu propunerea măsurii arestării preventive.
Tot în arestul IPJ Suceava a ajuns şi Ioan Alin Isachi, care a furat de la gâtul unor femei din Fălticeni, două lănţişioare de aur pe care apoi le-a amanetat. Si acesta a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi a fost introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare.
Poliţiştii au intensificat activităţile de cercetare penală şi în două cause privind infracţiuni cu violenţă comise pe raza municipiilor Suceava şi Fălticeni, fiind şi în aceste cazuri reţinute două persoane. Astfel, a fost identificat cel care l-a bătut pe Nicu Poliacu din Fălticeni, în persoana lui Marius Ionuţ Lucan, în vârstă de 28 de ani.  Datorită probelor strânse, s-a dispus schimbarea încadrării  juridice sub aspectul  săvârşirii  infracţiunii  de tentativă de omor, încadrare motivată de  modul în care a fost comisă agresiunea precum şi  de concluziile emise de către Serviciul de Medicină Legală Suceava cu privire la starea victimei. Poliţiştii suceveni au descoperit că Ionuţ Marius Lucan se mai face vinovat şi de alte fapte de violenţă. “Prin  extinderea  cercetărilor, s-a  stabilit  faptul că agresorul,  la data de 18.02.2015, în jurul orelor 05.00, pe timp de noapte, în timp ce se afla în incinta unei săli de jocuri din municipiul  Fălticeni, prin forţarea unui aparat cu jocuri de noroc tip “slot-machine”, a sustras caseta cu bani, în interiorul căreia se afla suma de 2.900 lei, iar la data de 17.07.2015, la orele 21.30, în timp ce se afla în incinta unei alte săli de jocuri din municipiul Fălticeni, a sustras suma de 50 lei de la un tânăr, ulterior ameninţându-l  cu acte de violenţă şi chiar aplicându-i acestuia mai multe lovituri pentru a păstra banii sustraşi”, au completat reprezentanţii IPJ Suceava.
Tot în cursul zilei de luni a fost reţinută şi Maria Lupu, în vârstă de 21 de ani, din Suceava. Aceasta, pe fondul consumului de alcool, în data de 1 iunie 2015, într-o garsonieră din municipiul Suceava, l-a înjunghiat pe Cristian L. în vârstă de 28 de ani. Rănile suferite i-au pus viaţa în pericol. Se pare că aceştia au petrecut seara împreună, după care între ei a izbucnit un conflict spontan, femeia punând mâna pe un cuţit şi lovind cu putere. “În baza probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de femeia în vârstă de 21 de ani sub aspectul comiterii tentativei de omor şi reţinerea acesteia pentru o durată de 24 de ore, urmând să fie prezentată Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă”, se menţionează într-un comunicat emis de către IPJ Suceava. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …