Saturday , January 28 2023

Patru șoferi prinși drogați la volan și 50 de permise suspendate în cadrul unei ample acțiuni a polițiștilor suceveni în perioada Revelionului

Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat în perioada 30 decembrie 2022-03 ianuarie 2023, acțiuni  pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În cadrul acțiunii au fost efectuate 578 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, fiind aplicate 174 de sancțiuni contravenționale în valoare de 100.570 lei. De asemenea, au fost reținute 50 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 9 infracțiuni la regimul rutier.

De remarcat că 4 dintre infracțiunile constatate au reprezentat conducerea vehiculelor sub influentța substanțelor psihoactive.

Astfel, la data de 03 ianuarie 2022, la orele 23:40, pe str. Ștefan cel Mare, din Rădăuți, polițiștii au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe direcția dinspre  Rădăuți către comuna Marginea.  La volanul mașinii se afla un tânăr de 21 ani din Marginea care, fiind testat cu aparatul DrugTest, a reieșit că ar fi sun influența benzodiazepinelor (o clasă de substanțe  psihotrope/psihoactive). Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Pe 30 decembrie, în jurul orei 21:45, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe bld. Bucovina din localitate a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre autovehicule este intrat într-un stâlp de iluminat. Ca urmare a sesizării, un echipaj de poliţie rutieră s-a deplasat pe str. b-dul Bucovina, unde, în urma primelor verificări efectuate şi în urma discuţiilor purtate cu persoanele identificate, s-a stabilit că  un bărbat de 34 de ani, din Păltinoasa a intrat cu mașina în coliziune laterală cu un alt autoturism condus de către un tânăr de 19 ani.  S-a procedat la testarea conducătorilor auto cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului de 19 ani, iar în cazul șoferului de 34 ani rezultatul a fost de de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, nesolicitând recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, șoferul de 34 ani a fost testat și cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la Methamphetamine.

Tot pe 30 decembrie, în jurul orei 19:53, la Vatra Dornei, polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr din localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul DrugTest Drager, rezultatul testului fiind ,,Pozitiv” pentru substanța „Methamphetamine”.

Pe 29 decembrie, la orele 18:10,  pe str. Ștefan cel Mare, din  Rădăuți, polițiștii au oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 23 ani, cu domiciliul în comuna Frătăuții Noi.  Șoferul a fost testat  cu aparatul Drager DrugTest, acesta indicând rezultat pozitiv la Benzodiazepines (benzodiazepine).

”n toate aceste cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive” .

Reamintim pe 4 noiembrie 2022, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului  și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.  (O.S.)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un Top 40 aeroporturi din Europa, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …