Saturday , January 28 2023

Patru proiecte ample privind Spitalul Județean, promovate de Gheorghe Flutur cu succes la Ministerul Sănătății

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a primit semnale foarte încurajatoare cu privire la patru inițiative în domeniul sanitar de la noul ministru al Sănătății. De fapt, au fost abordate problema pregătirii de medici rezidenți în SJU Suceava, construcția unui spital pentru copii, construcția secției de oncologie și amenajarea, prin supraînălțarea corpului E, a secțiilor de chirurgie vasculară și neurochirurgie, creându-se premizele înființării secției de chirurgie cardiovasculară.

El a precizat că la discuțiile care au avut loc vineri, 13 decembrie, au participat și managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu. „Astăzi, împreună cu managerul Vasile Rîmbu, am avut o întâlnire cu ministrul sănătății, Victor Costache. A fost o întâlnire excelentă, cu 4 puncte: aprobarea a 70 de posturi pentru rezidențiat la Spitalul Judetean de Urgență Suceava; Spital de copii, cu 250 de paturi, un proiect de 100 milioane de Euro; înființarea unui Institut oncologic la Suceava și înființarea secției de chirurgie cardiovasculară”, a declarat Gheorghe Flutur.

Este adevărat că în ceea ce privește spitalul de copii – o mai veche inițiativă a șefului administrației județene sucevene pe care nu a reușit să o promoveze cu succes în precedenta guvernare – acesta va fi dezvoltat în cadrul SJU Suceava, de care va aparține din punct de vedere instituțional.

Față de acest demers al înființării unui spital de copii, Gheorghe Flutur a ținut să puncteze că actualul ministru al Sănătății a apreciat curajul și prezentarea bine argumentată a echipei manageriale de la Suceava și a spus că pentru un astfel de proiect și o astfel de abordare nu poate spune ,,nu”. „Ministrul Sănătății a fost plăcut impresionat de proiectul construcției unui spital de copii în Suceava, care să se adreseze unei populații de 1,3 milioane de locuitori, în special județele Suceava și Botoșani. Avem atât terenul cât și proiectul pentru noul spital de copii. Acesta va avea o capacitate de 200 – 250 de paturi și va costa 90 – 100 de milioane de euro”, a declarat Gheorghe Flutur.

În ceea ce privește construcția unei secții de oncologie, președintele CJ Suceava a declarat ministrul Sănătății a spus că e nevoie chiar de Institut Oncologic la Suceava. Totodată, susține Gheorghe Flutur, ministrul a mai aprobat și investiția pentru realizarea secției de Chirurgie vasculară și neurochirurgie, cu 50 de paturi, aceasta fiind premisa pentru o secție de chirurgie cardiovasculară. „Urmează să demarăm procedurile, să trecem la treabă”, a spus președintele CJ Suceava.

Referitor la medicii rezidenți – așa cum de altfel a precizat și Vasile Rîmbu într-un articol din zilele precedente publicat în cotidianul Obiectiv de Suceava – Gheorghe Flutur a precizat că s-a aprobat ca, de anul viitor, un număr de 70 de medici rezidenți să se pregătească în SJU Suceava, iar în acest sens CJ Suceava va modifica organigrama SJU. „Salut inițiativa ministrului Victor Costache de a aproba ca medicii rezidenți să-și desfășoare rezidențiatul la Suceava. Este o recunoaștere a Spitalului Județean de Urgență Suceava. Alocarea acestor posturi reprezintă un avantaj mare pentru pacienți, pentru buna pregătire a medicilor rezidenți din care mulți vor rămâne angajați ai Spitalului Județean Suceava. În felul acesta Spitalul Județean Suceava devine, practic, un spital-școală”, a declarat Gheorghe Flutur. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment