Thursday , February 9 2023

Patru probleme discutate la ultima ședință cu șefii asociațiilor de proprietari din Municipiul Suceava

Marți, 17 decembrie, a avut loc la Primăria Suceava ultima ședință dintre conducerea Primăriei, conducerile asociaților de proprietari și cele ale furnizorilor de utilități publice din municipiul reședință de județ. La ședință au participat atât primarul Ion Lungu, cât și viceprimarii Marian Andronache și Lucian Harșovschi.

În cadrul ultimei ședințe din 2019 cu conducerea asociațiilor de proprietari din municipiul Suceava, au fost dezbătute patru subiecte principale: asigurarea agentului termic și a apei calde; reabilitarea a 4.295 apartamente în municipiul Suceava; salubritatea în municipiul reședință de județ (în preajma sărbătorilor de iarnă se adună mai mult gunoi decât de obicei) și toaletarea arborilor.

Despre a doua temă de discuție, după cum s-a precizat și cu alte ocazii de către primar urmează elaborarea proiectului tehnic 26 de blocuri cu aproape 1.000 de apartamente, acestea constituind prima grupă de unități locative din condominii pentru care Municipiul Suceava vrea să acceseze fonduri guvernamentale, ținta din acest program fiind de 102 blocuri/4.295 de apartamente.

Prin întâlnirea cu conducerea asociațiilor de proprietari s-a ajuns la concluzia că este necesară o mai bună informare și conștientizare a sucevenilor, legat de colectarea selectivă a gunoiului și depozitarea acestuia în locurile special amenajate. S-a propus instalarea unui sistem de supraveghere video la punctele de colectare selectivă a deșeurilor. „Am convenit să avem o permanență din partea operatorilor pentru ridicarea gunoiului menajer în perioada sărbătorilor”, a precizat Lucian Harșovschi cu referire la cea de-a treia problemă de la discuțiile de marți cu șefii de asociații de proprietari. În ceea ce privește toaletarea arborilor, aceasta s-a finalizat în cartierele Obcini, George Enescu, Mărășești și Zamca iar pe străzile Alexandru cel Bun, Samoil Isopescu și Mitropoliei urmează fi făcută în perioada 06 – 15 ianuarie, 2020 și abia de pe 15 ianuarie va începe toaletarea arborilor din cartierul Burdujeni. (D.P.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …