Sunday , October 2 2022

Patru premiere Chevrolet la Salonul Auto de la Paris

Potrivit unui comunicat de presă al Chevrolet România, tot la Paris, constructorul american va dezvălui versiunile restilizate ale modelelor Aveo şi Captiva, dar şi varianta hatchback a inovatorului Cruze.
Unul dintre cele mai aşteptate modele marca Chevrolet este Orlando, primul model al GM din segmentul european al MPV-urilor de familie, cu şapte locuri şi interior flexibil.
Chevrolet Orlando va fi lansat pe piaţă în Europa la începutul anului 2011, clienţii având posibilitatea să aleagă între trei dintre cele mai recente motoare cu consum eficient: un motor pe benzină de 1,8 litri şi două motoare diesel de 2,0 litri, cu performanţe diferite.
Tot la Paris, va fi prezentat primul prototip al autovehiculului electric Chevrolet Volt, ce a putut fi văzut la Salonul Auto de la Detroit în urmă cu trei ani. În anul Centenarului Chevrolet din 2011, va fi demarată producţia pentru Europa a modelului Volt, primele unităţi fiind disponibile înainte de trecerea în anul 2012.
Chevrolet Volt este un autovehicul electric cu autonomie extinsă, fiind diferit de un hibrid prin faptul că roţile acestuia sunt în permanenţă acţionate electric. Volt utilizează energia electrică drept sursă primară şi benzina ca sursă secundară, de rezervă, pentru a genera energie electrică.
Automobilul se deplasează pe distanţe de până la 60 de kilometri cu energie electrică, depozitată într-o baterie litiu-ion de 16 kWh. După descărcarea bateriei, un generator montat la bord produce energie electrică pentru a alimenta unitatea de propulsie electrică, susţinând în acelaşi timp încărcarea bateriei, extinzând astfel autonomia modelului Volt la peste 500 de kilometri.
Pentru a încărca bateria, modelul Volt poate fi conectat la orice priză de uz casnic de 230 V, aceasta încărcându-se complet în maxim trei ore.
Volt poate atinge 100 km/h într-un interval de nouă secunde şi atinge o viteză maximă de 161 km/h.
În afară de cele două premiere mondiale amintite mai sus, producătorul american aduce la stand Noul Aveo cu 5 uşi şi Noul SUV Captiva.
Noul Aveo, mai lung şi mai lat decât versiunea actuală, se va comercializa în Europa începând din vara anului viitor, şi va fi disponibil într-o gamă completă de motoare pe benzină şi diesel cu patru cilindri, încorporând VVT (sincronizarea variabilă a supapelor), fazarea continuu variabilă a celor două came şi tehnologia injecţiei common rail.
Pentru anumite motoare va fi disponibilă, opţional, şi prima transmisie Chevrolet cu 6 viteze montată pe un autovehicul de mici dimensiuni.
Noul Chevrolet Captiva introduce un motor pe benzină V6 cu cilindrii de 3,0 litri şi putere de 258 cp, cu injecţie directă şi sincronizare variabilă a supapelor, în timp ce noile unităţi diesel cu turbocompresor, cilindrii de 2,2 litri şi tehnologie common rail vor fi disponibile cu o putere de 163 sau 184 cp.
În cadrul standului Chevrolet de la Paris, va fi expusă şi maşina de prezentare Cruze hatchback, disponibilă pentru vânzare de la jumătate anului viitor.
Noutatea constă în noua linie coupe a acoperişului şi consola scurtă în faţă şi în spate.
Nu în ultimul rând, la Salonul Auto de la Paris va fi dezvăluit modelul sportiv Corvette ZR1, alături de maşina de curse C6.R, care a concurat în cursa de 24 de ore de la Le Mans şi în Seriile Americane Le Mans şi Cruze sedan, care concurează în prezent cu succes în cadrul Campionatului Mondial de Turism, unde conduce înaintea ultimelor două runde.
Chevrolet este cea mai importantă marcă internaţională a companiei GM, cu vânzări anuale de aproximativ 3,5 milioane de autovehicule în peste 130 ţări, fiind a patra marcă auto ca mărime din lume în ceea ce priveşte vânzările.
O nouă ediţie a Salonului Auto de la Paris se va desfăşura în perioada 2-17 octombrie 2010.

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …