Sunday , January 29 2023

Patru minori din Scheia, prinși iar la furat

Trei minori de 16 ani și unul de 13 ani au dat o spargere la o hală dezafectată din Scheia, din interiorul căreia au furat bunuri în valoare de 6.000 de lei. Cei trei indivizi de 16 ani au fost reținuți pentru 24 de ore. Băiatul de 13 ani implicat în furt este nimeni altul decât adolescentul de etnie romă sechestrat de către localnicii din Scheia, după ce a spart o mașină parcată pe raza localității. Cei trei hoți de 16 ani au fost reținuți și vor fi cercetați în stare de libertate

 

hot scheia

 Polițiștii au continuat și intensificat activitățile de patrulare pe raza comunei Scheia, inclusiv prin acoperirea cu patrule a zonelor periferice. În urma activităților desfășurate au fost prinși și reținuți trei minori care au fost surprinși în flagrant în timp ce sustrăgeau și transportau bunuri furate. Polițiștii au beneficiat în cadrul acțiunii de sprijinul jandarmilor.

La data de 13 mai 2017, la ora 15.30, Poliția comunală Scheia a fost anunțată telefonic de agentul de pază de la SC Truzzi SRL despre faptul că niște persoane de etnie rromă sustrag bunuri dintr-o hală amplasat în spatele SC Kalman SRL. O patrulă de poliție s-a deplasat la locul indicat, iar la vederea acesteia patru persoane au plecat în grabă cu o căruță în care erau mai multe bunuri. Când autospeciala poliției s-a apropiat la circa 100 de metri, cele patru persoane din faeton au aruncat bunurile furate pe drumul accidentat, respectiv jante auto, calorifere și altele, iar una dintre persoane a sărit din atelaj și a fugit pe câmp. Urmărirea a continuat pe jos aproximativ 800 de metri.

Patrula mixtă a solicitat sprijinul jandarmilor aflați în apropiere. S-au făcut două echipe, una dintre ele formată din polițist și jandarm reușind interceptarea și încătușarea lui Constantin-Gabriel O., de 16 ani, din comuna Scheia. În urma cercetărilor făcute a reieșit că la data de 13 mai 2017, în jurul orei 15.30, suspecții Constantin-Gabriel O., de 16 ani, Iulian-Cornel B., de 16 ani, Emanuel-Robert C., de 16 ani și Eduard S.,, de 13 ani au pătruns prin efracție într-o hală dezafectată, de unde au furat două radiatoare auto, patru jante din aliaj marca Volkswagen, trei roți cu jante din aliaj marca BMW, o casă de marcat Canon, un filtru de cafea Ufesa Avantis, un expresor de cafea Fagor, patru calorifere din fontă, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 6.000 de lei. Bunurile furate au fost recuperate de polițiști în totalitate.

Constantin-Gabriel O. a declarat verbal că a comis furtul împreună cu Iulian-Cornel B., de 16 ani, Emanuel-Robert C., de 16 ani și Eduard S., de 13 ani. Ceilalți trei hoți au fost depistați, conduși la sediu și audiați, recunoscând fapta săvârșită. În acest caz s-a dispus continuarea urmăririi penale față de Constantin Gabriel O., Iulian Cornel B. și Emanuel Robert C. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”. Prin ordonanțele din 14 mai 2017 s-a dispus reținerea celor trei suspecți pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Cauza a fost prezentată procurorului de serviciu, care a opinat ca după expirarea duratei reținerii suspecții să fie cercetați în stare de libertate. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „furt calificat”.

Trebuie menționat faptul că minorul Eduard S., de 13 ani, este nimeni altul decât adolescentul de etnie rromă sechestrat de către localnicii din Scheia, după ce a spart o mașină parcată pe raza localității. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …