Thursday , December 8 2022

Patru mii de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate şi doi contrabandişti reţinuţi

 
tigari5 [800x600]


In data de 19 noiembrie a.c., în baza datelor existente la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Rădăuţi, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră au observat doi bărbaţi care transportau, pe jos, ilegal peste frontieră, din Ucraina în România, în zona comunei Bilca, mai multe colete voluminoase.
In urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, cei doi au fost reţinuţi şi conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră, ocazie cu care au fost identificaţi ca fiind sucevenii Adrian P., în vârstă de 30 de ani, şi Cosmin M., de 32 de ani. Totodată, la cercetarea terenului, au fost descoperite mai multe colete care au fost transportate la sediul Punctului de Lucru Vicov unde, în urma inventarierii, au fost găsite 3.980 pachete cu ţigări marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană.
„Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, care ne-au comunicat ulterior că pe direcţia respectivă au descoperit mai multe baxuri cu ţigări din acelaşi lot şi au reţinut o persoană de cetăţenie ucraineană”, a spus comisarul şef Ilie Poroch – Seriţan.
Cei doi contrabandişti sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi a celei de contrabandă în formă agravantă iar ţigările, în valoare de 40.000 lei, au fost confiscate. „Faţă de cei doi bărbaţi s-a dispus măsura reţinerii pentru de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 20 noiembrie 2014, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a mai declarat Ilie Poroch – Seriţan. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …