Thursday , October 6 2022

Patru indivizi din Bangladesh, prinși de polițiștii de frontieră de la Izvoarele Sucevei

Polițiștii de frontieră au depistat pe drumul Izvoa­rele Sucevei – Câmpulung Moldovenesc patru băr­­bați din Bangladesh care au trecut ilegal granițamigranti1

La data de 23 iulie 2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoa­rele Sucevei s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră au depistat pe drumul Izvoa­rele Sucevei – Câmpulung Moldovenesc patru persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul țării. Persoanele respective nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, motiv pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani. Indivizii au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane fiind preluate de autoritățile ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina. (D.Z.)

Vezi si

CSU din Suceava a pierdut fără drept de apel la Constanța

CSU din Suceava a pierdut la scor, 25-37 (9-20), meciul disputat miercuri seară, pe terenul …