Saturday , November 26 2022

Patru gospodării distruse de incendii, în mai puțin de 24 de ore

În mai puțin de 24 de ore, pompierii militari suceveni au fost nevoiți să intervină pentru stingerea a patru incendii izbucnite la locuințe din Burdujeni – Suceava, Climăuți, Vicovu de Sus și Pleșa –  Mănăstirea Humorului.  Din fericire, nu s-au semnalat victime, ci doar pagube materiale însemnate. De asemenea, duminică, la Corni-Liteni, o mașină a luat foc din cauza unui scurtcircuit.

Casă din Burdujeni, cuprinsă de flăcări pornite de la o lumânare nesupravegheată

Duminică dimineață, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiul Suceava, în cartierul Burdujeni. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la nivelul acoperișului, fiind pericol de propagare la întreaga construcție. Incendiul a fost lichidat la ora 10:45.

Au ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, precum și materiale textile și aparate electrocasnice, depozitate în podul casei. Au mai ars obiecte de mobilier din bucătărie și elemente de tâmplărie din lemn. S-au degradat pereții bucătăriei și aproximativ cinci metri pătrați din tabla acoperișului. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată (foc deschis în spații închise).  Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit.

Mașină în flăcări la Corni – Liteni

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Liteni, au intervenit duminică, în jurul orei 9.55, cu o autospecială de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe raza localității Corni, orașul Liteni. Militarii au lichidat incendiul la ora 10:35. Flăcările au afectat bordul autoturismului, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Casă din Climăuți, distrusă de un incendiu pornit de la conductori electrici improvizați

 Duminică, la ora 18.48, la 112 a fost anunțată izbucnirea unui incendiu la locuință din Climăuți. Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mușenița, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și  o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o casă de locuit din localitatea Climăuți. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau generalizat la nivelul acoperișului casei, cu pericol de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat la ora 21:20.

Au ars astereala acoperișului pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și bunuri depozitate în pod. S-au degradat tabla acoperișului, pereții locuinței, obiecte de mobilier și alte bunuri materiale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de conductori electrici improvizați. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat anexele gospodărești și o parte din camerele de locuit, cu bunurile aferente.

Gospodărie din Vicovu de Sus cuprinsă de flăcări din cauza unui coș de fum

Duminică seara, în jurul orei 20.10, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Bilca, Voitinel și Gălănești, au intervenit cu șapte autospeciale de stingere și  o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Vicovu de Sus. La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul unei bucătării de vară și cel al casei de locuit, cu pericol de propagare la interiorul construcțiilor afectate. Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei (64 ani), care a suferit un atac de panică. Aceasta a fost stabilizată și, ulterior, a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars acoperișul anexei, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, și cel al casei de locuit, pe 70 de metri pătrați. De asemenea, s-au degradat tavanele celor două construcții.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile. Incendiul a fost lichidat la ora 22:15, iar pompierii au salvat anexele gospodărești și interiorul celor două construcții afectate, cu bunurile aferente.

O țigară nestinsă a dus la incendierie unei case din Pleșa –  Mănăstirea Humorului

Luni dimineață, la ora 04.41, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Pleșa, comuna Mănăstirea Humorului. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD

La sosirea echipajelor, ardeau bunuri materiale din interiorul unei camere, cu pericol de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat la ora 05:40. Au ars materiale textile, obiecte de mobilier și alte bunuri din interiorul încăperii, pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite de la o țigară nestinsă.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, cu bunurile aferente, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maiorul Alin Găleată. (O.S.) 

Vezi si

Patru suceveni au ajuns la spital cu infarct miocardic acut în doar 24 de ore

Aceștia au salvați după ce au primit tratament în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională În …