Sunday , February 5 2023

Patru elevi, patru cadre didactice, o secretară și doi studenți, noile cazuri COVID depistate de DSP Suceava

Anchetele epidemiologice desfășurate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava în ultimele 24 de ore au scos la iveală patru cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor. Au ieșit pozitiv la testare un elev de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială Șcheia, unul de clasa a IV- de la Școala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Rădăuți, care era izolat la domiciliu de o săptămână, un elev de clasa a X-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și un elev de la Școala Postliceală Sanitară ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, tot patru cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus s-au înregistrat și în rândul cadrelor didactice în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre un profesor de la Școala Generală nr. 11 ”Miron Costin” Suceava, unul de la Școala Gimnazială Fântâna Mare, un altul de la Școala Generală nr. 4 și un cadru didactic universitar, care a desfășurat doar activitate online.

De asemena, DSP Suceava a raportat două cazuri de COVID în rândul studenților suceveni, însă este vorba despre doi tineri care urmează cursurile Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj, care au făcut cursuri online în această perioadă. Un alt caz a fost înregistrat la Școala Gimnazială „Petru Mușat” din Siret, secretara unității de învățământ fiind depistată pozitiv cu acest virus.

În acest moment, în evidențele DSP Suceava figurează 141 de cadre didactice, 22 de angajați din categoria personal nedidactic și auxiliar, 135 de elevi și 28 de studenți. (O. N.)

 

Vezi si

Anul trecut, salvatorii ISU Suceava au participat la 13.456 de intervenții în situaţii de urgenţă, în medie 36,87 intervenții/zi

Săptămâna aceasta, la sediul pompierilor militari din municipiul Suceava, a avut loc prezentarea evaluării anuale …