Patru centre din judetul Suceava fac teste la cerere pentru depistarea COVID. Vezi lista

16 iulie 2020, 8:07

Conform informatiilor transmise astazi de Prefectura Suceava, in judetul nostru există patru laboratoare/ unități de specialitate care au capacitatea și oferă, la cerere, posibilitatea recoltării și testării pentru Covid- 19, pentru persoanele care nu fac parte din categoriile de risc, și anume:

  1. Direcția de Sănătate Publică Suceava,
  2. Spitalul Municipal Vatra Dornei,
  3. SC ULTRATEST SRL Rădăuți,
  4. SC DOCTOR LUNGU SRL Fălticeni.

Astăzi, 15 iulie 2020, la solicitarea prefectului județului Suceava, în sala Bucovina a Palatului Administrativ a avut loc o ședință tehnică de lucru la care au participat administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, Alexandru Calancea manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, Marius Grămadă, director medical interimar al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, Dinu Sădean director executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog principal Mihaela Costea din cadrul DSP Suceava și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, col. Costică Ghiață.

Scopul ședinței a fost analiza situației epidemiologice existente în acest moment la nivelul județului Suceava, identificarea și aplicarea eventualelor măsuri necesare pentru o diseminare și aplicare corectă a regulilor stabilite și recomandărilor specialiștilor pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

În urma analizei efectuate s-a stabilit ca instituțiile implicate în lupta Covid- 19 să intensifice acțiunile cu rol preventiv și informativ privind aplicarea corectă a măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială, dar și să acționeze pentru furnizarea cât mai precisă și detaliată a datelor de interes public cu privire la situația epidemiologică existentă la nivelul județului Suceava.

Instituția Prefectului- Județul Suceava face un apel către toți cetățenii  să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a- și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. (O.S.)