Sunday , February 5 2023

Patru cazuri de gripă au fost diagnosticate în ultima săptămână în județul nostru

Doi pacienți au necesitat spitalizare, starea lor de sănătate fiind destul de gravă. In total, 3.230 de persoane au avut nevoie de asistență medicală în ultima săptămână din cauza răcelilor. Aproape 1.000 de copii cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii 

 gripa


 
De la o săptămână la alta crește numărul persoanelor care necesită asistență medicală din cauza diferitelor forme de afecțiuni respiratorii. In cursul săptămânii trecute, numărul total al persoanelor care au necesitat asistență medicală a depășit cifra de 3.200, numărul pacienților fiind de 3.230, de la 3.038, câți au fost în săptămâna precedentă. In ultimele șapte zile, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat  2.662 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 și 14 ani, respectiv 902 cazuri, numărul acestora fiind în creștere dacă facem referire la faptul că în cursul săptămânii precedente s-au înre-gistrat 775 de cazuri. Tot multe cazuri s-au înregistrat și în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, aici fiind diagnosticați 581 de suceveni. In rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani au fost peste 550 de cazuri de îmbolnăviri. In rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost aproximativ 250 de cazuri, categorie urmată de grupa de vârstă 50-64 de ani cu peste 180 de cazuri și 65 de ani și peste, cu peste 100 de cazuri. Dintre toate aceste cazuri, 47 de pacienți au necesitat internare, numărul internărilor fiind mai mare decât în cursul săptămânii precedente, când au ajuns la spital 42 de pacienți.
Tot în cursul săptămânii trecute s-au mai înregistrat și 564 de cazuri de pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, anume de 139 de cazuri, s-au înregistrat la grupa de vârstă de 15-49 de ani, urmată de categoria de  vârstă 5-14 cu 121 de cazuri, față de 102 cazuri de pneumonii acute, câte s-au înregistrat în săptămâna precedentă. Printre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani s-au înregistrat peste 80 de îmbolnăviri. In rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50-64 de ani s-au înregistrat în ultimele șapte zile aproximativ 70 de îmbolnăviri, iar printre nou-născuți au fost peste 65 de cazuri de pneumonii. Dintre pacienții afectați de pneumonie, 90 au necesitat internare. In cursul săptămânii trecute, la nivelul județului Suceava patru persoane au fost diagnosticate cu afecțiuni compatibile cu gripa. Dintre acestea, două au fost internate, starea lor de sănătate fiind destul de gravă. Două persoane diagnosticate cu gripă au vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, iar un pacient are vârsta peste 65 de ani. Tot în cursul săptămânii trecute a fost diagnosticat cu gripă și un copil cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani. (Cristina RUSTI)
 

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …