Wednesday , June 19 2024

Patru blocuri din zona Gării Burdujeni vor fi reabilitate termic anul viitor cu bani de la Primărie

Reabilitarea unui număr de patru blocuri din municipiul Suceava va fi făcută, cel mai probabil de la primăvară, pe banii Primăriei de firma COMTRANSPORT care a licitat toate cele patru loturi de la licitația care a avut loc cu mai puțin de două luni în urmă.

Fiecare din acele blocuri a fost inclus pe un lot anume. Astfel, la lotul pentru reabilitarea termică a blocului B01 de pe strada Putna nr. 10, valoarea estimată fiind de aproape 943 de mii lei iar cea contractată a fost de 917.636,52 lei fără TVA. În ceea ce privește lotul referitor la reabilitarea termică a blocului A04 de pe strada Putna nr. 6, valoarea estimată fiind de 731 mii lei fără TVA iar valoarea contractată a fost de 719.106,51 lei fără TVA. Cele două loturi au fost contractate la mijlocul lunii decembrie deși anunțul de atribuire a fost postat cu câteva zile mai târziu.

Cât privește celelalte două loturi de la licitația de reabilitare termică a unor așa numite „clădiri multietajate” din oraș, facem precizarea că pentru lotul privind „Lucrări de reabilitare termica bloc 4, str. Privighetorii nr. 4” valoarea estimată a fost de 1.680.086 lei fără TVA iar cea contractată a coborât la suma de 1.631.944,72 lei, fără TVA în vreme ce pentru lotul aferent „Lucrări de reabilitare termica blocul 5A, str. Jean Bart nr. 36” cu valoare estimată de 953.503 lei fără TVA, valoarea contractată a fost de 930.732,76 lei fără TVA.

Inițial, erau cinci loturi și doar pentru unul singur a fost depusă o singură ofertă. Prin urmare, licitația a fost reluată de Primărie pentru celelalte patru loturi rămase neofertate – numărătoarea loturilor rămânând însă de la 1 la 5. Dacă la licitația de luni, 5 septembrie nicio ofertă nu a fost depusă pe niciunul din cele patru loturi iată că la licitația de luni, 7 noiembrie există și concurență. E drept că doar pe două din cele patru loturi unde au depus oferte atât MIF GLOBAL 2022, cât și COMTRANSPORT – ambele societăți fiind din Suceava.

În orice caz, Primăria intenționa să finalizeze repede licitația și să atribuie contractele cel târziu până la data de 7 martie – dată până la care era prevăzută și valabilitatea ofertelor, dar și garanția de participare – iar dacă într-adevăr se va întâmpla cum dorește municipalitatea, atunci vor putea începe lucrări de reabilitare pe fonduri publice la cele patru blocuri în primăvara următoare.

Pe două loturi, durata de contractare a fost estimată la 10 luni în vreme ce loturile unde a fost și concurență lucrările au o durată de realizare, de numai jumătate de an. (D.P.)

Vezi si

Lucrările de asfaltare pe străzile Tipografiei și Leca Morariu vor fi finalizate până pe 15 iulie

Asfaltarea continuă pe mai multe străzi din municipiul Suceava, mai ales că odată cu finalizarea …