Wednesday , February 8 2023

Patru băietani din Ciprian Porumbescu au bătut crunt un bărbat de 68 de ani pentru 700 de lei și 10 pachete cu țigări

Tâlharii, cu vârste de 16, 17 și 18 ani, au omorât câinele bărbatului înainte de a-l ataca pe acesta în propria casă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Daniel Bilan (18 ani), Gheorghe Andrei (18 ani), Ion C. (17 ani) și Marian C. (16 ani), toți din comuna Ciprian Porumbescu, pentru săvârșirea infracțiunii de tâl­hărie calificată.

Anchetatorii au stabilit că la data de 4 noiembrie 2019, în jurul orei 23.30, cei patru inculpați, având fețele acoperite, au pătruns în curtea lo­cuinței lui Gheorghiță J., în vârstă de 68 de ani, din comuna Drăgoiești, cunoscând că acesta locuiește singur.

Cei patru tâlhari, l-au trântit la pământ pe bărbat și l-au lovit cu pumnii și picioarele, furându-i suma de 704 de lei, precum și 10 pachete cu țigări, aflate într-un dulap din locuință. „În urma loviturilor primite persoana vătămată a suferit multiple echimoze, excoriații, fractură extremitatea proximală humerus drept și fracturi costale drepte multiple cu hemopneumotorax și emfizem subcutanat, de natură a pune viața acesteia în primejdie, fiind estimate provizoriu un număr de 50 – 60 de zile îngrijiri medicale, aceasta fiind și în prezent internată în spital”, a arătat prim – procurorul Andrei Sebastian Bucșa.

Anchetatorii au mai arătat că unul dintre inculpați a ucis cu un par câinele bărbatului pe care l-au atacat cu sălbăticie.

Cei patru tâlhari au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile, măsuri rămase definitive în urma respingerii contestației formulate de inculpați de către magistrații Tribunalului Suceava.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …