Thursday , February 2 2023

Patru ani de închisoare pentru zugravul care a tâlhărit un sucevean căruia trebuia să-i renoveze apartamentul

Daniel Eminovici, de 26 de ani, din Dumbrăveni, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru tâlhărie. El este acuzat că a tâlhărit un sucevean în vârstă de 53 de ani, cu care s-a înţeles să-i renoveze apartamentul. Din casa victimei, Eminovici a furat un card bancar, 90 de lei şi mai multe bunuri, paguba fiind de 2.200 de lei  

palatul de justitie Suceava [800x600]

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe inculpatul Ilie Daniel Eminovici, de 26 de ani, din Dumbrăveni, la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de “tâlhărie calificată”. Magistraţii suceveni au constatat că infracţiunea de tâlhărie calificată pentru care inculpatul a fost condamnat este comisă în termenul de supraveghere al liberării condiţionate din executarea pedepsei de şapte ani de închisoare aplicată pe 9 iunie 2010 de Judecătoria Suceava, astfel că au adăugat la pedeapsa de patru ani restul rămas neexcutat de 869 de zile de închisoare din pedeapsa de şapte ani. Eminovici trebuie să achite statului suma de 2.800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia Judecătoriei Suceava nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Amintim că la începutul acestui an, poliţiştii suceveni au reuşit după mai bine de două luni de zile de investigaţii să pună mâna pe un individ care a tâlhărit un bărbat din Suceava în propria sa casă. In data de 30 octombrie 2014, la ora 15.30, Marcel T., de 52 de ani, din municipiul Suceava, a reclamat faptul că cu o zi înainte, în jurul orei 21.30, în timp ce era acasă, a fost lovit de un individ care i-a luat un card bancar, bani şi mai multe bunuri. Din audierea reclamantului a rezultat că în primele zile ale lunii octombrie 2014, în timp ce se afla în Piaţa din Burdujeni, a intrat în vorbă cu un bărbat pe care nu îl cunoştea şi s-au înţeles cu privire la realizarea unor lucrări de renovare a apartamentului lui Marcel T. In aceste condiţii, bărbatul i-a dat individului respectiv o cheie de la uşa de la intrare în apartament. In seara zilei de 29 octombrie a anului trecut, în jurul orei 21.30, presupusul zugrav a pătruns în apartament, l-a lovit pe proprietar, după care a furat un card bancar, 90 de lei şi mai multe bunuri. Prejudiciul a fost estimat la suma de 2.200 de lei. In urma investigaţiilor desfăşurat de poliţişti a fost prins individul bănuit de comiterea faptei, respectiv Daniel Eminovici de 26 de ani, din comuna Dumbrăveni. Acesta a fost audiat, el recunoscând fapta comisă şi a indicat persoanele cărora le-a vândut bunurile furate. Poliţiştii au continuat urmărirea penală faţă de Daniel Eminovici sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, el fiind reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Suceava. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventiveă pentru o periodă de 30 de zile, magistraţii suceveni admiţând propunerea procurorilor.
Eminovici nu va ajunge pentru prima dată după gratii. In anul 2009, el a fost arestat preventiv, după ce a violat şi tâlhărit o bătrână. Infracţiunea a fost comisă în noaptea de 16 spre 17 februarie 2009, la Dumbrăveni. Atunci, o bătrână de 82 de ani, din localitate, a fost atacată în propria casă de un individ, care a violat-o şi i-a luat toţi banii din casă. Victima a povestit că în timp ce dormea s-a trezit în pat cu un tânăr necunoscut care a ameninţat-o cu moartea, după care a violat-o şi i-a furat 200 de lei. Imediat pe lista suspecţilor şi-a făcut apariţia Daniel Eminovici, care a negat vehement acuzaţiile aduse, spunând că el este căsătorit şi are cu copil în vârstă de trei luni. După ce a fost testat cu detectorul de minciuni şi a reieşit că minte, Eminovici a recunoscut violul şi tâlhăria, fapte pentru care a fost condamnat la şapte ani de închisoare. (C.Z.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …