Thursday , June 24 2021

Patru algerieni și o ucraineancă intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră la Falcău

În data de 5 mai 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 14.30, polițiștii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, pe raza localității Falcău, județul Suceava, cinci cetățeni străini, o femeie și patru bărbați, care se deplasau pe jos, dinspre frontieră spre interiorul țării.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei patru bărbați sunt cetățeni algerieni, cu vârste între 26 și 44 de ani, iar femeia are 35 de ani și este din Ucraina.

Cei cinci cetățeni străini au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Vezi si

Doi suceveni au ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce au condus sub influența băuturilor alcoolice

  3 ani, respectiv 1 an și 3 luni sunt pedepsele primite de cei doi …