Thursday , April 25 2024

Patronul de la Sedcomlibris a dat peste cap insolvenţele de la Tribunalul Suceava

alexandria 2

Cererea de deschidere a insolvenţei a fost semnată de patronul Dan Alexandrescu, care a depus cererea pe numele SC SCOMLIBRIA o firmă neevidenţiată la ORC, a explicat ulterior că datoriile Sedcomlibris sunt de 212 miliarde de lei vechi, a cerut să i se păstreze dreptul de administrator, a recomandat un practician în insolvenţa ca administrator judiciar şi ulterior, în acelaşi document a arătat că în fapt datoriile Sedcomlibris sunt de 239 de miliarde de lei vechi

 
Insolvenţa cerută de Dan Alexandrescu, patronul SC Sedcomlibris în doarul 7465/86/2013 înregistrat în data de 4 iulie a.c., pare a fi o joacă, dacă scoatem din calcul datoriile pe care administratorul firmei le invocă. Conform dosarului de insolvenţă ce urmează să fie pus pe rolul secţiei civile a Tribunalului Suceava în toamna acestui an, cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă este solicitată, pe prima pagină a solicitării semnate de Dan Alexandrescu pentru SC SCOMLIBRIA firmă care nu se află în nicio evidentă. Pe aceeaşi primă pagină, se cere păstrarea dreptului de administrare a societăţii de către actualul administrator, solicitându-se totodată ca administrator judiciar să fie desemnat practicianul în insolvenţă “Casa de Insolvenţă Transilvania, filiala Bucureşti”. Dan Alexandrescu arată, pe a doua pagină a solicitării că vrea să iniţieze, ca administrator, procedura insolvenţei la SC Sedcomlibris SRL, societate care la data de 31 mai 2013 avea datorii ce se ridică la suma totală de 21.231.308 lei (212 miliarde de lei vechi, n.r.)
“Starea generală de insolvenţă a societăţii a fost generată de criza financiară mondială, care s-a făcut resimţită şi în domeniul nostru de activitate, asociată cu imposibilitatea de a obţine mijloacele de finanţare necesare. Deşi au fost luate măsuri de redresare a costurilor, apreciem că numai printr-un plan de reorganizare eficient vom reuşi să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus pentru redresarea activităţii societăţii şi o acoperire optimă a creanţelor creditorilor noştri” se arată în cererea de deschidere a procedurii insolvenţei semnate de patronul Dan Alexandrescu, în care se mai arată, în paragrafele următoare, că disponibilităţile bancare la 31 mai 2013 erau de 33.422 de lei şi, imediat după aceea că datoriile totale sunt de 23.908.190 lei (239 miliarde de lei vechi, n.r.). Greu de priceput cum pe două pagini şi doar în câteva paragrafe, s-a schimbat numele firmei pentru care administratorul Alexandrescu a cerut insolvenţa, iar datoriile au crescut cu 27 de miliarde de lei vechi, din condeiul patronului care ar fi trebuit să mai scadă din datorii, nicidecum să le crească, în acelaşi document, semnat de el însuşi. (N. R.)

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …