Saturday , December 3 2022

Patronul de la Marelvi, Dumitru Mihalescu a blocat salariile profesorilor de la Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”

 
Mitica


 
 
 
Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” din municipiul Suceava are în acest moment conturile blocate la solicitarea firmei Regional Total Construct.SRL Rădăuţi, moştenitoarea SC.Marelvi Impex.SRL Rădăuţi, firmă înfiinţată şi coordonată de către Dumitru Mihalescu şi intrată acum în insolvenţă. Directorul Colegiului Naţional “Mihai Eminiescu” Renato Tronciu, a declarat că, zilele trecute, Colegiul Naţional pe care îl conduce a primit o solicitare din partea SC.Regional Total Construct.SRL, firmă aflată acum în insolvenţă, care a cerut restituirea datoriei pe care unitatea de învăţământ o are faţă de fosta Marelvi Impex.SRL Rădăuţi, argumentându-se că societatea se află în insolvenţă şi a preluat executarea debitelor înregistrate de către firma de construcţii rădăuţeană. Solicitarea a fost făcută după ce, în dosarul 5163/86/2011, Tribunalul Suceava a dat câştig de cauză firmei de construcţI rădăuţene, hotărând că, debitoarea – Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” trebuie să plătească 361.700 lei. Parte din această sumă a fost achitată şi a mai rămas de plătit 192.000 de lei. Directorul Renato Tronciu a arătat că în anul 2007 a fost încheiat un contract între Ministerul Educaţiei şi SC.Marelvi Impex.SRL pentru construcţia unei gădiniţe în incinta colegiului pedagogic. Lucrările nu au mai fost finanţate, astfel încât, în anul 2011, după ce Ministerul Educaţiei a decis sistarea plăţilor, Marelvi Impex.SRL a acţionat în judecată Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” pentru plata lucrărilor efectuate deja. Directorul Renato Tronciu a arătat că, până în anul 2011, a fost achitată suma de aproximatic două miliarde de lei vechi, rămânând să plătească diferenţa de 1,9 miliarde de lei vechi, reprezentând în total aproximativ 34,2& din lucrările efectuate de firma rădăuţeană intrată, între timp, în insolvenţă. Valoarea totală a contractului semnat de Marelvi Impex – Regional Total Construct pentru construcţia grădiniţei din incinta Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” ar fi trebuit să coste 3,55 milioane de lei. Această grădiniţă ar fi trebuit să fie utilizată de liceul pedagogic sucevean, ca spaţiu didactic pentru elevii care îşi propuneau la vremea respectivă să îmbrăţişeze cariera de pedagogi. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

2 comments

  1. Incredibil unde a ajuns Suceava.
    Penalul Mihalescu (conform BZI este unul dintre escrocii cu mai multe dosare penale pentru inselaciune) a blocat salariile iar Tronciu, un tip care cred ca e un zero barat, (departe de TRONCIU cu litere mari, tatal), care nu a reusit sa arate kkturile fostei conduceri dar si jaful de la Eminescu, ciripeste. Jale.

  2. Nu mai dezinformati. Conturile nu au fost blocate. Cel de salarii nici nu intra inca in discutie. Oricum, doar o treime dintr-un salariu sau pensie poate fi blocata in vederea platii datoriilor, iar cand exista mai multe popriri, se blocheaza numai jumatate din valoarea veniturilor.