Monday , December 5 2022

Patronul clubului „Red Light” va fi extrădat în Franţa

cezar puiu - sursa orasulsuceava.ro [800x600]

Curtea de Apel Suceava a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa pe numele lui Cezar Alin Puiu, patronul de la clubul Red Light din cartierul Zamca. Acesta urmează să fie extrădat în Franţa unde va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de droguri”

 
Curtea de Apel Suceava a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis de către Parchetul Tribunalului de Mare Instanţă din Bobigny – Franţa împotriva persoanei solicitate Cezar Alin Puiu, de 31 de ani, din Suceava. Astfel, magistraţii suceveni au dispus predarea suceveanului către autorităţile judiciare franceze. Oamenii legii au mai dispus ca în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, Cezar Alin Puiu să fie transferat în România, pentru executarea pedepsei. Acesta are drept de contestaţie în termen de cinci zile de la pronunţare.
Cezar Alin Puiu, de 31 de ani, din Suceava, patronul de la clubul Red Light din cartierul Zamca, care a fost arestat la începutul acestei săptămâni pentru că pe numele său, Parchetul Tribunalului de Mare Instanţă din Bobigny – Franţa a emis un mandat european de arestare, el fiind acuzat de “trafic de droguri” şi “asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”.
Amintim faptul că luni, 26 mai 2014, poliţiştii suceveni au făcut percheziţii la domiciliul lui Cezar Alin Puiu, precum şi la clubul Red Light din cartierul Zamca pe care acesta îl patronează. Totul a început de la faptul că pe numele său autorităţile judiciare din Franţa au emis un mandat european de arestare pentru „trafic de droguri” şi “asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”. În baza solicitării autorităţilor judiciare franceze, poliţiştii Serviciului Antidrog, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu doi poliţişti din cadrul structurilor antidrog din Paris, Franţa, cu sprijinul structurilor de filaj din cadrul DIPI şi a IPJ Suceava – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au făcut în data de 26 mai 2014 pe raza municipiului Suceava patru percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri utile cauzei, suma de 78.000 de euro şi un autoturism marca Audi Q5 cu valoarea de achiziţie de 22.000 euro. Astfel, în jurul orei 18.00, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, poliţişitii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava şi cei de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Suceava au format o echipă şi l-au depistat pe Cezar Alin Puiu pe Bulevardul George Enescu la volanul unui autoturism Audi Q5. Oamenii legii l-au reţinut şi l-au dus la clubul Red Light pentru a face o percheziţie, anchetatorii căutând droguri şi material probator în cauză. Dacă la început a fost cooperant şi a deschis toate uşile, la un moment dat a spus că nu are chei şi nu le mai poate deschide. Astfel, un mascat a forţat o uşă din lemn, însă s-a lovit la braţ şi a fost dus de doi colegi la secţia UPU din cadrul Spitalului Judeţean Suceava pentru investigaţii suplimentare. Patronul clubului Red Light a fost arestat preventiv şi urmează să fie extrădat în Franţa. (C.Z.)

Vezi si

Distincții de vrednicie oferite de ÎPS Calinic mai multor silvicultori suceveni

Vineri, 2 de­cem­brie 2022, ierarhii Arhie­piscopiei Sucevei și Rădăuților au sfințit locul în care va …