Tuesday , December 6 2022

Patronatul Teritorial “Centrul de Dezvoltare Nord-Est”, lansat ieri la Gura Humorului

patronat asociatie 2A

La evenimentul de lansare a Patronatului Teritorial au participat primari din mai multe localităţi ale judeţului Suceava, dar şi oficialităţi locale şi judeţene u Patronatul Teritorial, format din 14 persoane, care lucrează în diverse domenii de activitate vor efectua demersuri pentru a sprijini dezvoltarea regiunii de nord-est

Ieri, 18 aprilie, la Gura Humorului a avut loc lansarea oficială a Patronatului Teritorial “Centrul de Dezvoltare Nord-Est”. La acest eveniment au participat diverse personalităţi din domeniul administraţiei publice şi al mediului de afaceri din nord-estul ţării. Printre invitaţi s-au aflat primari din mai multe localităţi din judeţul Suceava, Doru Sârghe, consiler al preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Harasim, subprefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, liderul PNL Suceava şi Ilie Niţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava.
Evenimentul a fost prezentat de Cornel Grosar, consilier local al municipiului Suceava. Patronatul Teritorial “Centrul de Dezvoltare Nord-Est” este alcătuit din 14 reprezentanţi, specialişti în diverse domenii de activitate.
“Vă invit şi susţin ferm ideea că fiecare oportunitate pentru colaborare trebuie valorificată, însă colaborarea trebuie constituită după schema parteneriatelor pe probleme-cheie de interes comun. Obiectivul prioritar al patronatului este acela că în mod constructiv să reprezinte întreaga colectivitate a angajatorilor din zona teritorială nord est, în dialogul social şi în domeniul afacerilor. Vreau şi vă propun să valorificăm împreună, şi fiecare în parte, pe lângă autorităţile locale, de pe orice palier, orice posibilitate de lobby, pentru promovarea intereselor angajatorilor şi întreprinzătorilor români”, a declarat Adrian Bădăluţă, preşedintele Patronatului Teritorial “Centrul de Dezvoltare Nord-Est”. Autorităţile locale şi judeţene au declarat că vor sprijini asociaţia nou înfiinţată, pentru ca lucrurile să decurgă bine şi zona de nord –est să se dezvolte, deoarece zona prezintă o mare rată a şomajului şi li s-a urat succes reprezentanţilor în activitatea pe care o vor desfăşura. “Nu vreau decât să urez succes, sper să reprezentaţi cât mai bine interesele agenţilor economici. Vă asigur că vom fi alături şi vă vom sprijini”, a declarat Doru Sîrghe, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava. {i Alexandru Băişanu şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta această asociaţie: “Voi face tot ce îmi veţi cere şi ceea ce depinde de mine ca posibilităţi şi ca planşă de evoluţie la nivelul Parlamentului. Vă urez succes pentru că această zonă are nevoie de atragere de fonduri, de investiţii şi de oameni de afaceri români, autohtoni, care să creeze locuri de muncă şi să poată plăti impozitele şi taxele”, a declarat Alexandru Băişanu.
Centrul de dezvoltare nord-est urmăreşte o conlucrare cu sindicate, patronate, camere de comerţ şi alte organizaţii profesionale, cu organe ale administraţiei publice locale, în vederea adoptării soluţiilor care prezintă interes pentru membrii patronatului, şi de asemenea, protejează, promovează şi dezvoltă mediul de afaceri al acestora prin acordarea de asistenţă tehnică de specialitate, prin elaborarea şi promovarea către organele abilitate proiecte de acte normative, instrucţiuni, rezoluţii şi propuneri ale membrilor patronatului pentru asigurarea condiţiilor normale de funcţionare a relaţiilor economice.
Pentru înlăturarea obstacolelor şi dificultăţilor existente, asociaţia şi-a propus să vină asigure un mediu de afaceri favorabil şi prietenos, a unui cadrul legal, stabil şi predictibil, bazat pe reducerea birocraţiei. De asemenea, se va interveni în revizuirea Codului Fiscal şi a Codului Muncii, pentru a le adapta la necesităţile mediului de afaceri. Prin aceasta, au spus reprezentanţii asociaţiei, “se pot realiza atât reducerea fiscalităţii, cât şi simplificarea sistemului de impunere fiscală şi lărgirea bazei de impozitare, dar şi impunerea de măsuri fiscale care să stimuleze dezvoltarea mai rapidă a domeniilor economice de vârf”. Un alt punct de interes al tuturor membrilor este accesarea de fonduri structurale şi europene, stimulându-se astfel facilitarea accesului la serviciile de asistenţă, la programele şi reţelele Uniunii Europene, precum şi îmbunătăţirea coordonării acestor facilităţi. (Georgiana GROZA)

Vezi si

Gheorghe Flutur, pe șantierul DJ 178, care leagă Humoreni de Bălăceana: Legăm Valea Solonețului de Ilișești, Ciprian Porumbescu și Măzănăești

În cursul zilei de marți, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a inspectat șantierul de …