Monday , September 26 2022

Patriarhul Daniel, votat în unanimitate cetăţean de onoare al judeţului Suceava

pf daniel


Cei 34 consilieri judeţeni prezenţi ieri la şedinţa ordinară a CJ, a votat în unamimitate ca Preafericitul Daniel, Patirarhul Bisericii orodoxe Române să primească titlul de cetăţean de onoare al Judeţului Suceava. Cum a arătat, iniţiativa proiectului de hotărâre în acest sens a apaţinut vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, social democratul Alexandru Rădulescu. Niciunul dintre consilierii judeţeni prezenţi ier în şedinţă nu au avut curajul ă voteze alcumva şi, în acest fel. Preafericitul Daniel a intrat în galeria restrânsă a personalităţilor care au contribuit esenţial pentru binele judeţului Suceava dar şi al Bucovinei.
In expunerea de motive ce a fost pusă spre analiză consilierilor judeţeni de către vicepreşedintele CJ Alexandru Rădulescu a detaliat activitatea întâi-stătătorului BOR ca personalitate cu multiple valenţe în domeniul religiei ortodoxe dar şi a culturii române iar în raportul Direcţiei de dezvoltare şi relaţii cu instituţiile publice din Consiliul Judeţean se arată şi cadrul juridic în care se poate conferi titlul de cetăţean de onoare al judeţului. Un astfel de titlu conform  prevederilor în vigoare se poate acorda pesoanelor fizice şi juridice române sau străine cu merite deosebite pe plan politic, economic, social sau cultural, în folosul intereselor judeţului. La unison, consilierii judeţeni suceveni prezenti şa şedinţa de ieri au considerat că Prea Fericitul Patriarh Daniel întruneşte toate condiţiile pentru a deveni cetăţean de onoare al judeţului Suceava. (N.R.)

Vezi si

Încă un pas pentru operaționalizarea transportului metropolitan din jurul Sucevei

18 autobuze electrice și 32 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru municipiul Suceava, orașul …

One comment

  1. O ce mare “bucurie”pe noi suceveni ca avem cetatean de onoare a urbei pe securistul nr.1 al Romaniei si cel mai bogat om al BOR fasiei.