Wednesday , November 30 2022

Patriarhul Daniel se roaga la Radauti pentru cei care au murit "intr-o forma neasteptata si violenta" in Colectiv

patriarh

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, a spus, la oficierea Sfintei Liturghii la manastirea Manastirea “Intrarea in Biserica a Maicii Domnului”, din Radauti, ca in sambata pomenirii mortilor se roaga, in primul rand, pentru cei care au murit “intr-o forma neasteptata si violenta” in clubul Colectiv din Bucuresti.
PF Daniel, impreuna cu un sobor de inalti ierarhi si preoti, a oficiat, sambata, Sfanta Liturghie la Manastirea “Intrarea in Biserica a Maicii Domnului” din Radauti, spunand ca in aceasta zi in Biserica Ortodoxa este pomenirea mortilor, asa numitii mosi de toamna.
El le-a spus miilor de credinciosi veniti ca, in primul rand, se roaga pentru tinerii care au murit “intr-o forma neasteptata si violenta” in clubul Colectiv din Bucuresti, pentru ca Dumnezeu sa odihneasca sufletele lor.
El a adaugat ca se roaga si pentru ca Hristos Domnul sa aduca mangaiere sufleteasca si multa consolare familiilor indurerate.
“Aratam prin rugaciuni ca iubirea e mai tare decat moartea, decat mormantul”, a spus PF Daniel, care a subliniat ca cei pomeniti simt in ceruri rugaciunile care se fac pentru ei pe pamant.
PF Daniel a sfintit, vineri seara, asezamantul pentru copii “Sfantul Ierarh Leontie” din Radauti, care a fost infiintat de staretul Manastirii Bogdana din Radauti.
Referitor la acest lucru, PF Daniel a spus, sambata, ca Biserica trebuie sa continue activitatea filantropica si culturala care a fost stopata in perioada comunista.
El a mentionat ca primele scoli si spitale s-au facut pe langa biserici, iar asezamantul de copii din Radauti, unde sunt ingrijiti 140 de copii aflati in dificultate, cu varste intre 3 si 19 ani, este un model de urmat, multi dintre cei ingrijiti aici avand rezultate foarte bune la invatatura.
Sambata dimineata, PF Daniel a sfintit biserica Manastirii de maici “Intrarea in Biserica a Maicii Domnului”, ulterior oficiind Sfanta Liturghie, la care au asistat circa 2.000 de persoane.
In urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, 39 de oameni au murit, aproximativ 200 fiind raniti.

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …

One comment

 1. iustin ca-n buletin

  dani se roaga acum pentru orice, numa’ sa ramina masa de fraieri cotizanti, ca sa termine mall-ul de langa parlament.
  daca ii cereti, ca acum e momentul, face si duet cu adi-copilu-minune si cinta impreuna cu el: dusmanii mor, ca ne descurcam mai bine.
  orice, numa’ sa nu ii intoarca spatele prostii donatori de bancnote. voi sa fiti cuminti, sa dati la catedrala, la cojmelia cea noua a lui pimen, care iar umbla bezmetic prin curte adunind leaturi pentru un nou sediu incendiar de seminar cu pui de popi si in general sa dati, ca popii au treaba: masini, curve, vile si pastile.
  daca ati uitat, va amintesc eu cum vine treaba: unul ca tibi costiuc trebuie sa dea si el mai departe din ce pica de la voi catre politie, pentru baragladina aia de delia, care din ce fura milionul la apia, nu pastreaza si pentru politia rutiera, cind o prind cu viteza. asa ca fratiorul tibi, ca sa o scuteasca de mers in dreapta, da el niste pastravi si se rezolva.
  cum ii popa si politia, o apa si un pamint, ambii provaduiesc dreptatea, ei sint primii care o terfelesc.
  dar voi rugati-va in continuare, popa va vrea prosti.