Wednesday , December 7 2022

Patriarhul Daniel, aşteptat la Rădăuţi la sfinţirea mănăstirii cu hramul “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”

Conducătorului Bisericii Ortodoxe Române urmează să i se înmâneze oficial şi titlul de  cetăţean de onoare al judeţului Suceava, acordat Preafericitului Patriarh Daniel luna trecută de Consiliul Judeţean

patriarhul daniel

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Orodoxe Române este aşteptat astăzi  la Rădăuţi, pentru a participa la sfinţirea mănăstirii cu hramul “Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Rădăuţi, mănăstire de maici ridicată lângă Aşezământul de copii “Sfântul Ierarh Leontie”, construit cu sprijinul comunităţii monahale de la Mănăstirea Bogdana. Stareţul acestei mănăstiri, arhimandritul Iustin a declarat că în cursul după-amiezii de ieri urma să ajungă la Rădăuţi o delegaţie a Patriarhiei, condusă de PS Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar al Patriarhiei, care va aduce racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.  Racla urma să fie purtată în pelerinaj şi aşezată înspre închinare credincioşilor ce vor participa  la Sfinţirea Mănăstirii “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, eveniment religios ce este programat pentru ziua de sâmbătă, 7 octombrie a.c. La slujba religioasă de sfinţire a Mănăstirii urmează să participe şi Preafericitul Daniel, a cărui venire în judeţul nostru în această calitate ar însemna o premieră. Pe când era Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi mai înainte, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mai vizitat edificii ale cultului creştin ortodox din judeţul Suceava.
Conform programului anunţat, Preafericitul Daniel va ajunge astăzi la Suceava cu un avion ce va ateriza pe Aeroportul “Stefan cel Mare” din Salcea în jurul orei 14.00, iar de aici va pleca înspre Rădăuţi.
S-a arătat că este pentru prima dată când un Patriarh al BOR participă la sfinţirea unei biserici. La slujba de sfinţire de sâmbătă, 7 noiembrie,  sunt invitaţi să participe IPS Pimen – Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Teofan Mitropolitul Moldovei, IPS Calinic, al Argeşului, IPS Ioachim al Romanului, IPS Teodosie, Arheipiscopul Tomisului, vicarii patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ironim Sinaitul, PF Ambrozie al Giurgiului, PF Corneliu al Huşilor şi PF Macarie al Europei de Nord.
Patriarul Daniel urmează să sfinţească sâmbătă la Rădăuţi mănăstirea de maici şi biserica cu hramul “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, începând cu ora 9.00. In cursul aceleiaşi zile, la ora 10.00 este programată Sfânta Liturghie, urmată de cuvântul de învăţătură, decernarea de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a unor distincţii patriarhale persoanelor care au contribuit la construirea Mănăstirii  ‘Intrarea Maicii Domnului în Biserică” şi a Aşezământului pentru copii “Sfântul Ierarh Leontie”.
In acest cadru, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va primi oficial titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Suceava, distincţie stabilită prin hotărâre a Consiliului Judeţean în cursul lunii trecute. (N.R.)

Vezi si

Ioan Balan cere miniștrilor Sănătății și Energiei soluții urgente în vederea găsirii unui furnizor de energie  pentru Spitalul Județean Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelare adresată ministrului Sănătății și ministrului …

3 comments

 1. calugarul vasile

  prin urmare, as vrea sa inaintez pe aceasta cale un protest pasnic cu pumnul in usa la romatsa, sf. duh si serviciul de protocol al patriarhiei, precum si conducerii locale a orasului care ne-a bagat in ceata cu scirtul pe blocuri (apropo, stiti cum arde un bloc de asta reabilitat termic la misto?), cu tevile din centru, pentru care a fost 3 ani santier, iar acum ele trebuie din nou exhumate, ca sa ne inchinam la ele ca la sf. moaste…
  sa se ia masuri, adica bust, talie si solduri ca aceasta rusine de ceata sa nu se mai repete. sau daca totusi trebuie sa se mai repete, sa fie cu ocazia alegerilor, cind toata lumea va merge pe strada cu caine insotitor, fiind duminica orbului.
  sa il votam pe lungu primar pe viata, simetrica firma mileniului, iar judetul sa devina o capsula a timpului, unde turistii sa curga in sfirsit, ca sa vada toti cum se traia in epoca pietrei cioplite.

 2. cucernicul paharnic ilie cu passat variant

  ar fi multe de zis, dar un singur aspect as vrea sa abordez:
  cum se explica, cum e posibil? e inadmisibil ca un aeroport nou-nout, proaspat sfiintit de lumina morala a acestui judet in prezenta celui mai aghezmuit director de aeroport posibil, ca mariuta ar trebui, sa bea tot Atlanticul, ca ce a turnat in el pina acum, sa se faca spritz, ei bine, acest aeroport sa aiba ceata, cind insasi locotenentul lui al-de-sus ne calca pragul.
  rog, onor cititorii sa ma dumireasca de ce nimen, fost pimen in loc sa lepede haina de lucru de pe santierul noului seminar/sediu asr si sa o ia spre salcea, a trebuit sa se suie intr-un passat variant, ultimul tip (ca bani vor fi cit timp vor fi si fraieri) si sa ia direct calea codrilor radautilor.
  amin, brother!

 3. “Preafericitul Daniel va ajunge astăzi la Suceava cu un avion ce va ateriza pe Aeroportul “Stefan cel Mare” din Scheia în jurul orei 14.00”
  Unde avem noi aeroport la Scheia? E plin de case acolo…