Friday , May 24 2024

Patinoarul se deschide de Ziua Bucovinei, ocazie cu care vor fi inaugurate mantinela și câteva noi lucrări

Patinoarul artificial Areni va fi deschis în mod oficial pe data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, ocazie cu care vor fi inaugurate unele lucrări care sunt în curs, inclusiv mantinela. Referindu-se la o nouă serie de lucrări de modernizare efectuate în prezent, primarul Ion Lungu a spus că recepția acestora va avea loc pe data de 27 noiembrie pentru ca publicul să se poată bucura de acestea la data de 28 noiembrie. „Se lucrează la partea de mantinelă. Iese o lucrare bună acolo. Se dă cu vopsea specială și partea de patinaj. S-au montat în acest an și scaune noi pentru meciurile de hochei la cele două tribune pentru oaspeți și pentru gazde”, a declarat Ion Lungu în conferința de presă de miercuri.

De-a lungul vremii, au fost mai multe lucrări de întreținere și de modernizare la Patinoarul artificial – s-a înlocuit sistemul de îngheț, care era pe amoniac, cu unul modern, pe bază de glicol în 2007 și lucrări ample de reparații la toate anexele în 2021 – dar nu s-a făcut acoperișul ca să poată fi extinsă perioada de utilizare. În urma negocierilor pe grupuri politice la bugetul din 2022, s-a reușit de către consilierul local (la acea vreme) Radu Pricope de la Pro-România ca să fie prevăzute sume de bani pentru două investiții: mantinelă și acoperiș.

Prima era ușor de anticipat că va putea fi realizată în 2022, însă în privința acoperișului suma prevăzută în bugetul local era mai degrabă suficientă pentru proiectare, nicidecum pentru lucrarea ca atare. și cumva era logic pentru că proiectarea putea dura câteva luni bune. În conferința de miercuri, 1 noiembrie, Ion Lungu a explicat că se lucrează și la proiectul de acoperire a Patinoarului și a spus că speră să fie depus la CNI în vederea obținerii finanțării.

Anticipând probabil o întrebare de genul „ de ce nu a făcut până acum la CNI acest demers”, edilul a explicat că Suceava avea depuse și alte proiecte spre finanțare – sala polivalentă fiind de mai mare amploare – și risca să nu prindă fonduri pentru aceasta din urmă. „Nu am insistat cu Patinoarul pentru că riscam să ne dea bani pentru Patinoar și nu pentru Sala Polivalentă. Acum Sala Polivalentă este pe drumul cel bun, de aceea lucrăm la proiectul de acoperire a Patinoarului pe banii primăriei, pe care-l vom depune anul viitor la finanțare prin CNI”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …