Friday , February 3 2023

Pasarela pietonală de la Câmpulung va fi preluată de la CFR și refăcută pe cheltuiala Primăriei

În perioada următoare va fi aprobată o Hotărâre a Guvernului privind trecerea Pasarelei pietonale peste liniile 2-5 din gara Câmpulung Est din domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (concesiunea CFR SA – Sucursala Regională Iași), în domeniul public al Municipiului Câmpulung Moldovenesc și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

La finalul anului trecut, mai exact pe data de 30 decembrie 2022, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului respectivului act normativ. Pasarela respectivă supratraversează liniile 2, 3, 4 și 5 din stația CF Câmpulung Est și are o lungime de 30,6 m.

Construită în anul 1957 în stația de cale ferată Câmpulung Est (la km. 67^080, corespunzător liniei de cale ferată 511, Gura Humorului-Ilva Mică), pasarela pietonală este un obiectiv de largă utilitate publică, cu trafic pietonal intens, care asigură legătura între Calea Bucovinei (DN17), strada Mioriței și strada Izvorul Alb din Municipiul Câmpulung Moldovenesc. Pe de altă parte, durata de funcționare a pasarelei este depășită, iar pentru menținerea în stare de funcționare este necesară stabilirea stării tehnice, astfel încât să fie la nivelul cerințelor de siguranță și de confort.

Soluția – prevăzută și în Codul administrativ – a fost trecerea bunului „Pasarelă pietonală peste liniile nr.2-5, st. Câmpulung Est” în domeniul public al Municipiului Câmpulung Moldovenesc și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

„Prin această trecere, se consideră că interesul public feroviar poate fi satisfăcut prin investițiile majore, cheltuielile cu exploatarea și întreținerea, preconizate a fi efectuate de către Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc la acest obiectiv”, se arată în susținerea acestui demers. Este de notat însă că Municipiul Câmpulung Moldovenesc și-a exprimat acordul privind trecerea bunului în cauză prin Hotărârea Consiliului Local nr. 15/28.01.2021, adică de vreo doi ani în urmă. (Dan PRICOPE)

Vezi si

O femeie a murit în urma unui grav accident petrecut la ieșirea din Câmpulung spre Pojorâta

Autoturismul condus de o femeie de aproximativ 55 de ani a fost lovit puternic de …