Saturday , June 22 2024

Participare impresionantă la Concursul anual de matematică și limba română pentru elevii claselor a IV-a și a VIII-a, de la Colegiul ”Ștefan cel Mare”

Directorul colegiului, prof. Dan Popescu, a înmânat personal diplomele câștigătorilor, după ce a ținut un discurs de apreciere a participanților și de încurajare a celor care nu au obținut punctaje mari și foarte mari, spunând că ”în acest concurs nu se pierde nimic. Toată lumea câștigă. Dacă cineva vă spune că nu prea ați făcut bine la concurs, că nu ați fost profesioniști, să spuneți că Arca lui Noe a fost făcută de amatori, iar Titanicul a fost făcut de profesioniști”.

Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a organizat vineri, 31 mai a.c., ediția a XXI-a a ”Concursului anual de matematică și limba română pentru elevii claselor a IV-a și a VIII-a de la instituțiile de învățământ preuniversitar din Municipiul Suceava”. S-a înregistrat o participare impresionantă, de 108 candidați la clasa a IV-a și 85 la clasa a VIII-a.

Concursul presupune o probă scrisă cu subiecte din programele în vigoare la matematică și limba și literatura română și este un prilej de autoevaluare la final de ciclu de învăţământ. Acest eveniment anual este organizat printr-un parteneriat între Asociația Profesioniștilor Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Primăria și Consiliul Local Suceava.
Festivitatea de premiere a avut loc luni, 3 iunie, în aula Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” și a coincis, ca în fiecare an, cu Ziua Internațională a Copilului. Directorul colegiului, prof. Dan Popescu, a înmânat personal diplomele câștigătorilor, după ce a ținut un discurs de apreciere a participanților și de încurajare a celor care nu au obținut punctaje mari și foarte mari, spunând că ”în acest concurs nu se pierde nimic. Toată lumea câștigă. Dacă cineva vă spune că nu prea ați făcut bine la concurs, că nu ați fost profesioniști, să spuneți că Arca lui Noe a fost făcută de amatori, iar Titanicul a fost făcut de profesioniști”.

La clasa a IV-a, câștigătorii au fost următorii elevi:

Premiul I și cel mai mare punctaj la matematică – Răzvan Andrei Ștefănescu, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava;

Premiul II – Petra Iliana Dănilă, Școala Gimnazială Nr. 3;

Premiul III – Teodora Elisa Juravle, Școala Gimnazială Nr. 4;

Premiul III – Matei Moisuc, Școala Gimnazială Nr. 3;

Mențiunea I și cel mai mare punctaj la matematică – Ștefan Mihai Ciobanu, Școala Gimnazială Nr. 3.

Mențiunea I – Petru Tudor Seserman, Școala Gimnazială Nr. 4

Mențiunea I – Sofia Maria Nicoară, Școala Gimnazială Nr. 3;

Antonia Cosmulese, de la Școala ”Ion Creangă”, a avut cel mai mare punctaj la limba română.

La clasa a VIII-a, premianții au fost următorii:

Premiul I și cel mai mare punctaj la matematică – Vlad Crusninschi, Școala Gimnazială „Ion Creangă”;

Premiul II – Anastasia Gradinariu, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”;

Premiul III și cel mai mare punctaj la matematică – Tudor Amorăriței, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”;

Mențiunea I – Teodora Robu, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava;

Mențiunea II – Tudor Damian, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava.

Maia Ioana Ghivnici, de la Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, a avut cel mai mare punctaj la limba română. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Ucrainean cu mandat de arestare pentru furt calificat emis de autoritățile franceze, depistat la Vicovu de Sus

Vineri, L. Yurii,  cetățean ucrainean, de 27 ani, cu domiciliu în localitatea Cernăuți, a fost …