Sunday , January 29 2023

Parlamentarii PSD suceveni, mandatati de Biroul Permanent Judetean să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu

Vineri, 16 iunie, s-a întrunit Biroul Permanent al Organizației PSD Suceava într-o formulă mai largă. În prima parte a întâlnirii senatorul Ioan Stan, președintele Organizației Județene PSD, a făcut o analiză a rezultatelor la alegerile pentru primăriile comunelor Iacobeni (câștigată de candidatul PSD Viorel Maxim) și Siminicea (unde candidata PSD Maria Murariu a pierdut).  Senatorul Stan a subliniat faptul că, dacă la Iacobeni victoria este datorată candidatului și echipei PSD formată din parlamentari, consilieri județeni și locali și alți membri ai PSD, la Siminicea înfrângerea trebuie asumată de asemenea de echipa PSD, chiar de întregul Birou Permanent al Organizației Județene și că pentru viitor este nevoie de o implicare mai mare a tuturor membrilor PSD pentru atingerea obiectivelor propuse la nivelul Organizației Județene PSD.

psd


În a doua parte a întâlnirii președintele Ioan Stan a prezentat filmul evenimentelor derulate și al deciziilor luate în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, întrunit la București marți, 13.06.2017, și miercuri, 14.06.2017. În urma discuțiilor avute la aceste întâlniri s-a decis retragerea sprijinului politic și solicitarea demisiei premierului Sorin Grindeanu, iar în urma declarațiilor și acțiunilor acestuia s-a decis excluderea sa din PSD și inițierea unei moțiuni de cenzură care să conducă la înlocuirea guvernului Grindeanu. Conform senatorului Ioan Stan, la baza acestor decizii au stat următoarele considerente:
– alegerile parlamentare din decembrie 2016 au fost câștigate de Partidul Social-Democrat și programul său de guvernare
– premierul Sorin Grindeanu și cabinetul său au fost numiți politic de alianța câștigătoare a alegerilor, PSD-ALDE, și au avut obligația să implementeze programul de guvernare în dimensiunea și ritmul stabilit de conducerea PSD care a conceput acest program
– dacă în primele luni ale guvernării unele măsuri au fost implementate, în următoarele luni ritmul implementărilor a scăzut, punându-se astfel în pericol realizarea programului de guvernare
– lipsa de comunicare între primul ministru și cabinetul său, precum și între primul ministru și conducerea PSD-ALDE care l-a numit în funcție a condus la neaplicarea programului de guvernare, fapt ce subminează încrederea populației în promisiunile electorale ale celor două partide.

Președintele Ioan Stan a mai precizat pentru cei prezenți că s-a consultat cu parlamentarii social-democrați suceveni și că toți aprobă deciziile Comitetului Executiv Național PSD și sunt de acord cu inițierea moțiunii de cenzură.

În urma expunerilor făcute de președintele Ioan Stan și la solicitarea acestuia, în unanimitate membriiși-au manifestat susținerea față de liderul PSD Liviu Dragnea, și-au exprimat acordul asupra deciziilor luate de Comitetul Executiv Național PSD și au mandatat parlamentarii social-democrați suceveni să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu, se arata intr-un comunicat de presa semnat de purtătorul de cuvânt al Organizației Județene PSD Suceava, Alexandru Rădulescu.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

4 comments

  1. Merci. Nu cred ca este cazul sa se coboare asaa de jos incat sa probe comentariul me

  2. DESTEPTAREA !!!!!!!

  3. ALO, PSD, voi pe ce lume traiti? Sunteti pe alta planeta si incercati un stil nou? Vai de capul vostru si vai de tara in care traiti.

  4. Jos comunismul!
    PSD, LA CULCARE!
    NANI, NANI!
    Unde-s banii? (Promisi ca ar fi salarii samd)