Thursday , February 9 2023

Părinții refuză în continuare vaccinarea copiilor, chiar dacă rujeola face ravagii în județ

Dacă aproximativ 12% dintre aceștia își asumă refuzul prin semnătură pe propria răspundere, restul dau dovadă de nepăsare și refuză să se prezinte la cabinetul medicilor de familie chiar și pentru consiliere 

După cum reiese din datele statistice ale Direcției de Sănătate Publică Suceava, aproape o treime dintre părinți refuză în continuare vaccinarea copiilor lor. Dacă aproximativ 12% dintre aceștia își asumă refuzul prin semnătură pe propria răspundere, restul dau dovadă de nepăsare și refuză să se prezinte la cabinetul medicilor de familie chiar și pentru consiliere în acest sens. Așa se face că din cei aproape 1.500 de copii cu vârsta cuprinsă între cinci și nouă ani nevaccinați, în cursul lunii trecute, aproximativ 300 au fost imunizați împotriva ROR, în cazul acestui vaccin înregistrându-se cea mai scăzută rată de vaccinare.

Conducerea DSP a trimis periodic, către medicii de familie din județ, scrisori prin care le solicită o implicare mai puternică în campania de vaccinare antirujeolică, încercând astfel să convingă părinții să se prezinte cu copiii la vaccinare, mai ales că județul nostru ocupă locuri fruntașe, săptămână de săptămână, în ceea ce privește numărul de cazuri nou diagnosticate cu rujeolă. (C.R.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …