Wednesday , November 30 2022

Parintii au inceput deja sa-si inscrie copiii la gradinite

gradinita

Potrivit celor spuse de Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, s-au primit cereri deja pentru aproximativ 29 de grupe de copii la grădiniţele cu program prelungit, respectiv 20 de grupe de copii, la grădiniţele cu prgram normal. Potrivit calendarului de înscrieri, elaborat de Ministerul Educaţiei, se pot face înscrieri până pe data de 21 iunie a.c.

Mai multe grădiniţe de la nivelul judeţului au primit deja cereri de înscriere de la părinţi. “S-au efectuat deja înscrieri, din care a rezultat o medie a grupelor copiilor înscrişi la grădiniţele cu program prelungit de 29 şi respectiv o medie a gupelor de copii la grădiniţele cu program normal de 20”, a declarat Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava. Reprezentantul ISJ Suceava a afirmat că deocamdată nu există probleme cu privire la înscrierea copiilor la grădiniţele din judeţ. Potrivit calendarului de înscriere la grădiniţe al Ministerului Educaţiei, părinţii îşi pot înscrie părinţii până pe data de 21 iunie, însă se vor putea face înscrieri şi după această dată. Programul stabilit pentru reînscrieri şi înscrieri va fi afişat la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acestora, dacă există. În situaţia în care nu se ocupă toate locurile din grădiniţe până în data de 28 iunie 2013, programul de înscriere se poate prelungi, după caz, până la 15 septembrie 2013.
N 913 grupe de copii, cu 20.100 de copii, distribuite în 416 unităţi, în anul şcolar următor
La nivelul judeţului, prin planul de şcolarizare sunt 20.100 locuri, însemnând 913 grupe. Astfel, în învăţământul preşcolar vor exista 413 unităţi, în care vor funcţiona 913 grupe, cu 20.100 de copii. In ceea ce priveşte înscrierile la grădiniţe, acestea au loc pe datele din calendarul Ministerului Educaţiei şi potrivit regulamentului Inspectoratului Scolar Judeţean. Ocuparea locurilor libere se va face după încheierea reînscrierilor, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: se începe cu grupa mare (5 ani), urmează grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi apoi grupa mică (3 ani). În cazul în care sunt mai mulţi copii înscrişi decât locurile disponibile, se aplică criterii de departajare: apropierea de domiciliul copilului; existenţa în unitatea de învăţămant a unui frate sau a unei surori; statutul de unic întreţinător de familie al părintelui sau al tutorelui; existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului. (Georgiana GROZA)
 

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …