Sunday , December 4 2022

Parcarile subterane din centrul Sucevei vor trebui finalizate in doi ani

N ieri a avut loc debutul lucr\rilor propriu-zise, care vor fi derulate, pentru o perioad\, `n paralel cu lucr\rile de turnare a pilo]ilor secan]i din beton `n vederea consolid\rii terenului, primarul Ion Lungu sper=nd ca lucr\rile la ro[u s\ fie finalizate p=n\ `n decembrie

Ieri au debutat interven]iile de amenajare efectiv\ a parc\rilor subterane din centrul municipiului Suceava, dup\ ce o mare parte din lucr\rile premerg\toare de consolidare a terenului prin montarea de pilo]i secan]i au fost realizate. Primarul Ion Lungu a declarat c\ lucr\rile de la principala parcare subteran\ se vor desf\[ura `n paralel cu cele de consolidare. De asemenea, Ion Lungu a spus c\ sper\ ca p=n\ la finele acestui an s\ fie finalizat\ „la ro[u” aceast\ lucrare [i `n acest fel s\ fie c=t mai pu]in deranj. Potrivit primarului, ritmul lucr\rilor este unul bun, media pilonilor turna]i cresc=nd p=n\ la 10 pe zi, din ianuarie [i p=n\ acum fiind turna]i peste 200 de pilo]i, din care un sfert doar `n prima parte a lunii martie. Totodat\, sunt demarate [i excav\rile pe cea de a doua loca]ie pentru parcare, `n scopul consolid\rii prealabile tot cu pilo]i secan]i. „S-a lucrat destul de bine s\pt\m=na trecut\, exist=nd zile `n care au fost tuna]i [i c=te 10 piloni pe zi. ~n zon\ este mobilizare, se lucreaz\ cu 4 utilaje, intervenindu-se [i la parcajul num\r 2, la care s-a excavat foarte mult. Ast\zi s-a dat ordinul de `ncepere a interven]iilor a parcajelor propriu zise, perioada de realizare fiind de 24 de luni, respectiv p=n\ pe 15 martie 2013. Vrem ca lucr\rile  s\ fie executate la <ro[u> p=n\ la sf=r[itul lui 2011, astfel `nc=t s\ mai reducem din deranjul din centrul municipiului, pentru c\ va fi foarte mult\ forfot\ [i foarte multe utilaje. Sper ca, `n cele din urm\, s\ ne reu[easc\ aceast\ lucrare foarte important\ pentru aspectul centrului civic al ora[ului [i, nu `n ultimul r=nd, pentru a rezolva problem\ parc\rilor din zona central\”, a declarat Ion Lungu. Cele dou\ parc\ri subterane vor avea 108 locuri [i, respectiv, 55 de locuri, execu]ia, inclusiv cea de la str\zi [i traseele pietonale, adjudecat\ de General Construct, totaliz=nd 33 luni. Proiectul este finan]at prin Programul Opera]ional Regional, valoarea total\ a acestuia fiind de 37,8 milioane lei, dintre care 29,8 milioane lei reprezint\ finan]area nerambursabil\. Cheltuielile de consolidare a terenului unde urmeaz\ a se face cele dou\ parc\ri subterane sunt de jum\tate de milion de euro iar finan]area este de la bugetul local. (D.P.)

Vezi si

Trei transporturi ilegale de lemn, depistate, vineri, de polițiștii suceveni

Și în cursul zilei de vineri, polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor …

No comments

 1. Nea Ion a lui Pinochio

  Dupa 1989 erau parcari in centru Sucevei. Era parcare unde acum este Bancpostul, unde este BCR-ul , unde este Primaria acum , si in multe alte locuri. ERAU.
  Dar aceiasi politicieni care le-au vandut, acum ne pun pe noi sa suportam costul altora noi. Evident din banii nostri din impozite. Chiar daca o parte din bani sunt nerambursabil, o alta parte trebuie platiti.
  Si asa platim ca prostii pentru ca Lungu, Flutur si altii din gasca lor sa aiba “activitate”.
  Din pacate e vina noastra a localnicilor ca nu iesim cu parul la ei si nu ii dam afara din oras.
  HAI sa luam atitudine! CU TOTII !

  • Asta cu nea ion a lui pinochio esti un mare cretin , ce ai fi vrut sa nu se construiasca cladirile din centru care sunt acuma , in orice centru de oras din lume exista fie cladiri vechi fie cladiri noi , moderne , intr-adevar e deranjant ce se intampla acum in centru dar e nevoie , chiar daca e un pas greoi totusi e un pas inainte nu inspre cum era inainte de 89′

 2. Nu va apucati si sapati tot odata facti un sant pe lianca pilotii secanti turnati peretii laterali pe portiuni de 10 m si apoi continuati cu fundatia. O sa va treziti ca incepe pamantul sa curga printre piloti si cu cladirele afectate mai ales pe timp ploios. Acolo apafreatica lucreza si nu o poti opri. Vedeti ca a fost un caz recent si s-a daramat peretii la o cladire.