Friday , October 22 2021

Parcarea supraterană din cartierul Obcini va avea patru etaje, cu o capacitate de 150 de locuri, iar în fața clădirii va fi amenajat un parc

Construirea parcărilor supraterane în municipiul reședință de județ, cu scopul de a fluidiza traficul rutier, este una din prioritățile Primăriei Suceava, iar un pas important în acest sens a fost făcut o dată cu demararea proiectului parcării supraterane din cartierul Obcini, de pe strada Duzilor. Primarul Ion Lungu a prezentat proiectul acestui obiectiv de investiții, precizând că este vorba despre o construcție ce va avea un regim de înălțime de parter plus patru etaje, cu un total de 150 de locuri de parcare.

La parter vor fi locuri de parcare pentru persoane cu handicap și pentru mașini electrice, la etajele I-III vor fi câte 32 de locuri și la etajul patru alte 35 de locuri. Pe lângă parcarea supraterană, vor fi mai multe locuri de parcare la sol, din care trei locuri pentru persoane cu handicap și 50 de locuri pentru mașini normale. Ca atare, va fi un total de 203-205 locuri, din care 150 în parcarea supraterană.


”Lucrul cel mai important, ne ținem de cuvânt cu ce am promis cetățenilor din zona respectivă, atunci când am dărâmat garajele, la solicitarea lor, dacă parcarea supraterană din zonă va fi construită pe 1.500 de mp, spațiul verde care va fi realizat acolo este de 1.600 de mp. Vrem să facem și un parc în fața parcării supraterane, ca să rezolvăm și această problemă a lipsei parcurilor în cartierul Obcini”, a spus primarul Lungu, care consideră că proiectul parcării supraterane este bine gândit, realist și poate fi dus la îndeplinire.

Se dorește ca în cel mai scurt timp să fie aprobată în Consiliul Local documentația, astfel încât proiectul să fie finanțat cu fonduri europene. (O. N. )

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …