Friday , December 2 2022

Paradă militară şi concerte de la amiază până seara târziu, luni, de Ziua Naţională

nechifor [800x600]

 „Anul trecut am gândit parada într-un format extins, fiind şi o participare foarte mare. In acest an ne-am, dorit să mergem mai mult, să organizăm mai bine şi să avem aduse lucruri în plus spre a capta interesul din partea publicului larg”, a declarat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor

Luni, 1 Decembrie, la parada militară din Suceava vor participa 300 de militari, poliţişti, pompieri şi jandarmi, şi 32 de echipamente cu tehnică aparţinând MApN, MAI şi SRI. Parada va începe la ora 12.00 şi se va derula pe Bulevardul Ana Ipătescu, până la Biserica „Sfînta Inviere” iar ulterior, tehnica militară va fi expusă în faţa Palatului Administrativ, după cum a explicat prefectul Florin Sinescu. Pe de altă parte, în premieră, la parada militară din acest an, două plutoane vor defila în ţinute militare specifice perioadei celor două conflagraţii mondiale.
De organizarea evenimentelor de pe 1 Decembrie s-a ocupat, ca de altfel şi în anii precenteţi, şi Consiliul Judeţean. „Anul trecut am gândit parada într-un format extins, fiind şi o participare foarte mare. In acest an ne-am, dorit să mergem mai mult, să organizăm mai bine şi să avem aduse lucruri în plus spre a capta interes din partea publicului larg”, a declarat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor. El a precizat că Ziua Naţională a României va începe cu depunere de coroane la cimitirul Pacea, la ora 10. „Tehnica militară va fi impresionantă. Vor fi foarte multe maşini specializate, vor fi multe detaşamente care vor defila, la fel cum vor fi şi costume militare de epocă, asduse de la Bucureşti”, a declarat Cătălin Nechifor. El a precizat că tehnica militară va putea fi vizualizată, ca şi anul trecut, pe spaţiul carosabil din faţa Palatului Administrativ, pe tot parcursul zilei de 1 Decembrie. Va fi şi o parte artistică ce va începe de la ora 14, pe o scenă amplasată în centrul municipiului Suceava urmând a evolua mai multe formaţii şi interpreţi de muzică populară, dar şi uşoară cum ar fi formaţia Hara. Retragerea cu toţi va fi făcută în perimetrul pieţii de lângă Casa de Cultură iar, potrivit preşedintelui CJ Suceava, corala Jandarmeriei va cânta cântece patriotice.
„Ziua se va închide cu un spectacol impşortant. Sunt invitate trei trupe: una din Statele Unite ale Americii – Fun Factory, una din Marea Britanie – No Mercy şi italianul Francesco Napoli”, a ţinut să precizeze preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.
De asemenea, în municipiul Suceava vor fi impuse câteva restricţii rutiere, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, pentru desfăşurarea paradei militare. Astfel, strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Orange şi cel de la Mc Donald’s iar între orele 10.00 şi 14.00, se va putea circula pe un singur sens pe ruta strada Tudor Vladimirescu – strada Stefan cel Mare – Policlinica Areni.
Pentru acelaşi interval orar a fost stabilit un traseu alternativ cu circulaţie în ambele sensuri: strada Mihai Viteazu, de la Policlinica Areni şi până la intersecţia cu strada Petru Rareş. Tot pe 1 decembrie, staţiile de autobuz din Areni vor fi mutate temporar în faţa Policlinicii, iar cele din Centru, de la Mc Donald’s pe strada Petru Rareş, în timp ce staţiile de autobuz de la Bancă vor fi închise între orele 10.00 şi 14.00. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …