Monday , March 4 2024

Palatul Dornelor – fostul Cazinou al Băilor din Vatra Dornei – va putea fi vizitat până pe 5 decembrie

Inaugurarea și sfințirea edificiului Palatului Dornelor – fostul Cazinou al Băilor din Vatra Dornei, are loc pe 28 noiembrie a.c., de Ziua Bucovinei. Ziua de marți va fi încărcată cu evenimente găzduite de muzeul recent reabilitat, care va fi deschis până la miezul nopții. Departamentul de comunicare al Arhiepicopiei Sucevei și Rădăuților a transmis, inițial, că palatul își va închide porțile imediat după ziua inaugurării, pe toată perioada minivacanței de 1 Decembrie, pentru reorganizarea spațiului expozițional al muzeului, dat fiind faptul că sălile sunt organizate și pregătite deocamdată doar pentru marele eveniment. Asta înseamnă circa 200 de scaune așezate în sala centrală a palatului ce ar trebui relocate, dar și reașezarea exponatelor în muzeu. Mai apoi, decizia a fost schimbată, pentru că ”În urma numeroaselor solicitări privitoare la programul de vizitare al Centrului Muzeal, și pentru a preîntâmpina afluxul de turiști și vizitatori care vor fi la Vatra Dornei în această perioadă, vă facem cunoscut faptul că se va asigura vizitarea muzeului în ziua de 28 noiembrie până la miezul nopții, iar începând cu ziua de 29 și până pe 5 decembrie, se va putea vizita timp de 4 ore zilnic, în intervalul orar 12:00 – 16:00”.

Drept urmare, cei care aveau în plan o vizită cultural-artistică în Țara Dornelor în minivacanța din acest weekend vor putea vizita edificiul recent restaurat.

Slujba de sfințire a edificiului va începe marți, la ora 11:00, și va dura jumătate de oră, fiind urmată de alocuțiuni. Ședința solemnă a Consiliului Județean Suceava este programată să aibă loc în intervalul orar 12:00 – 13:30. La ora 17:00 va avea loc un Concert inaugural, timp de o oră și jumătate. Începând cu ora 19:00 va fi vizionat programul artistic organizat de Centrul Cultural Bucovina. Vizitatorii vor putea urmări ceremonia pe ecranul montat pe Strada Republicii.

Publicul va putea vizita Sala Boltită de la demisolul Palatului Dornelor între orele 10:00 – 14:00 și 15:00 – 23:59, cu mențiunea că ultima intrare va fi la 23:30. Întregul centru muzeal va primi vizitatori începând cu ora 19:00 și până la 23:59, ultima intrare fiind la 23:30. Vizitatorii sunt rugați să respecte orarul de vizitare al Centrului Muzeal. Pe tot parcursul ceremoniei, vizitarea de către publicul larg se va face doar la demisolul clădirii, în Sala Boltită, unde sunt amenajate expoziții. După ora 19:00, întregul ansamblu muzeal este deschis publicului larg. Accesul în interiorul clădirii se va face în grupuri compacte pentru a nu se crea aglomerație. (O. N.)

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …