Thursday , September 28 2023

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului din municipiul Vatra Dornei. Pompierii care au intervenit la fața locului au localizat și stins incendiul fiind stabilită ca și cauză: scurtcircuit electric la alte tipuri de utilaje și sisteme de acționare, mașini, utilaje și aparate tehnologice lăsate sub tensiune. Prejudiciul cauzat în urma incendiului este de aproximativ 2 milioane de lei (400.000 de euro).

În urma incendiului au fost afectate următoarele clădiri și bunuri: centrală termică, hală producție brichete, hală producție peleți, hală deținere gater, hală metalică cu trei cabine uscătoare cherestea, anexă cu destinație de locuință, depozit rumeguș și hală producție/prelucrare lemn, toate construite pe structură de rezistență metalică, zidărie și lemn, acoperite cu tablă și azbociment pe o suprafață totală de 1000 metri pătrați.

De asemenea s-au degradat utilaje specifice de prelucrare a lemnului (două gatere, două banzice, agregate brichete și peleți, utilaj multilamă, tocător și alte bunuri specifice activității de prelucrare a materialului lemnos).

Au fost salvate trei locuințe particulare, service auto, motel atelier mecanic și atelier de tâmplărie, corp comun cu service-ul.

La fața locului s-a intervenit cu mai multe autospeciale aparținând ISU Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, incendiul a fost localizat și stins, fiind în continuare supravegheat.

În urma discuțiilor purtate cu administratorul societății, B. Petrică, de 70 ani, acesta a declarat faptul că nu deține asigurare pentru bunurile și construcțiile afectate în urma incendiului.

Vezi si

Competiția de ciclism ”Turul României” nu va mai avea loc în acest an. Trebuia să înceapă de la Suceava, pe 17 octombrie

Consiliul de Administrație al Federației Române de Ciclism a decis amânarea ediției din acest an …