Sunday , July 3 2022

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului din municipiul Vatra Dornei. Pompierii care au intervenit la fața locului au localizat și stins incendiul fiind stabilită ca și cauză: scurtcircuit electric la alte tipuri de utilaje și sisteme de acționare, mașini, utilaje și aparate tehnologice lăsate sub tensiune. Prejudiciul cauzat în urma incendiului este de aproximativ 2 milioane de lei (400.000 de euro).

În urma incendiului au fost afectate următoarele clădiri și bunuri: centrală termică, hală producție brichete, hală producție peleți, hală deținere gater, hală metalică cu trei cabine uscătoare cherestea, anexă cu destinație de locuință, depozit rumeguș și hală producție/prelucrare lemn, toate construite pe structură de rezistență metalică, zidărie și lemn, acoperite cu tablă și azbociment pe o suprafață totală de 1000 metri pătrați.

De asemenea s-au degradat utilaje specifice de prelucrare a lemnului (două gatere, două banzice, agregate brichete și peleți, utilaj multilamă, tocător și alte bunuri specifice activității de prelucrare a materialului lemnos).

Au fost salvate trei locuințe particulare, service auto, motel atelier mecanic și atelier de tâmplărie, corp comun cu service-ul.

La fața locului s-a intervenit cu mai multe autospeciale aparținând ISU Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, incendiul a fost localizat și stins, fiind în continuare supravegheat.

În urma discuțiilor purtate cu administratorul societății, B. Petrică, de 70 ani, acesta a declarat faptul că nu deține asigurare pentru bunurile și construcțiile afectate în urma incendiului.

Vezi si

Două fete de 16 ani și un băiat de 18 ani s-au răsturnat cu un Mercedes la Bivolărie-Vicovu de Sus. Toți trei au fost răniți, tânărul fiind în stare foarte gravă

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, pe raza localității Bivolărie – Vicovu de Sus, un …