Tuesday , May 11 2021

Ovidiu Milici, nou consilier personal al primarului Ion Lungu

La sedinta de astazi a CL Suceava, primarul Lungu a anunțat că Ovidiu Milici va fi, în noul său mandat de primar, consilierul său personal. Milici i-a evocat in ultima sedinta de Consiliu Local pe consilierii plecati dintre noi in acest an: liberalul Bogdan Bicsi, social democratul Cornel Grosar (el figurând printre cei care au decedat din cauza COVID-19) și, de mai recent, tânărul Marius Cernescu, consilier ALDE, care a fost victima unui accident rutier petrecut în sudul țării în perioada de precampanie electorală, când se întorcea cu familia de pe Litoral.

Una din surprizele de după realegerea lui Ion Lungu în funcția de primar al municipiului Suceava s-a produs la finele ultimei ședințe de Consiliu Local din data de 30 septembrie. Este ultima ședință ordinară în componența rezultată la alegerile din 2016, iar o parte dintre consilierii locali au ținut să facă scurte declarații.

Dintre cei aleși pe listele ALDE – partid care nu a mai trecut pragul electoral de 5% în municipiul Suceava la alegerile din 27 septembrie 2020 – a luat cuvântul Ovidiu Milici. El a ținut, printre altele, să-i evoce pe cei trei consilieri locali care au decedat – liberalul Bogdan Bicsi, social democratul Cornel Grosar (el figurând printre cei care au decedat din cauza COVID-19) și, mai recent, tânărul Marius Cernescu, consilier ALDE, care a fost victima unui accident rutier petrecut în sudul țării în perioada de precampanie electorală, când se întorcea cu familia de pe Litoral.

Câțiva dintre consilierii locali au făcut semnul crucii când au auzit numele celor trei menționate de Ovidiu Milici. La final, primarul Ion Lungu i-a mulțumit acestuia și a anunțat că Ovidiu Milici va fi, în noul său mandat de primar, consilierul său personal.

Cine este Ovidiu Milici

Precizăm că Ovidiu Milici și-a început cariera în politică în urmă cu mai bine de două decenii și după plecarea senatorului Cristian Sorin Dumitrescu de la filiala suceveană a PSD – căruia îi era șef de cabinet – la cea de la Buzău, a fost o perioadă de vreme angajat la Consiliul Județean, de unde a plecat la puțin timp după ce liderul PSD Gavril Mârza a pierdut alegerile din 2008 pentru președinția CJ. A activat în continuare la PSD până în toamna anului 2012, punând umărul la schimbarea conducerii Consiliului Județean, dar cu toate că s-a situat în tabăra câștigătoare a trebuit să părăsească PSD pe fondul unor neînțelegeri tot mai mari cu alți lideri.

A intrat în construcția politică intitulată ARD, realizată în primul rând de PDL și apoi de alte formațiuni politice mai mici, precum Forța Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu. De acolo – „după ce a decantat niște caractere” – a plecat la PMP, unde a rămas până în 2016, când a plecat cu câteva luni înainte de alegerile locale, pe fondul unor neînțelegeri cu liderii din aceste formațiuni.

Experiența sa în mediul politic îl făcuse a fi curtat de mai multe formațiuni politice, inclusiv PNL și ALDE. Într-un final, a acceptat propunerea făcută de cei din urmă și o perioadă s-a implicat respectând cutumele politice. Au urmat apoi unele tensiuni cu conducerea filialei, care a părăsit, de altfel, partidul angajându-se în diverse aventuri politice. A fost nevoit să preia din mers conducerea ALDE, dar nu a putut repara deranjul provocat de precedenta conducere.

A preferat să anunțe că renunță la conducere și rămâne simplu membru. O perioadă s-a zvonit că bătuse palma cu PNL pentru a merge în Consiliul Local pe un loc eligibil. Ulterior, s-a spus că ar fi avut oferte din alte zone. A confirmat, parțial, astfel de zvonuri cu privire la tatonările din partea mai multor partide – mari și mici -, dar a spus că preferă să ia o pauză din motive personale și să nu se mai expună public la tot ceea ce presupune un mandat de consilier local.

Totuși, au fost de remarcat cele câteva ieșiri publice ale sale în special înainte de campania electorală împotriva candidatului PSD la alegerile locale și în susținerea primarului Ion Lungu. Interesant este că acesta din urmă, ciocnind un pahar de șampanie cu toți consilierii locali, i-a spus în treacăt și fostului coleg de partid al lui Ovidiu Milici, Dan Roibu – care, fiind în ALDE, nu a mai prins un al treilea mandat de consilier local – că are în vedere să îl „recupereze” și pe el pentru că este de dreapta. (D.P.)
secretarasite

Vezi si

Fashion is freedom! Exprimă-ți personalitatea cu noile colecții din Iulius Mall Suceava

Primăvara e aici, așa că este timpul să aduci un update în garderoba ta, să …