Tuesday , January 31 2023

Ornatul caselor pentru Crăciun a început să facă victime – trei bărbați au ajuns la spital după ce au căzut de la înălțime

Pacienții au fost diagnosticați cu multiple traumatisme. Toți trei au fost internați în secția de Chirurgie

Mai multe persoane au ajuns zilele acestea la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, după ce au căzut de pe scară. Bărbații încercau să orneze casele cu instalații de Crăciun, când s-au dezechilibrat de pe scară și au căzut de la înălțime.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost transferat sâmbătă de la Spitalul Municipal Fălticeni, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism thoracic cu tracturi costale și hemopneumotorax, contuzii pulmonare, tractură clavicula stânga, fracturi la nivelul coloanei dorso-lombare și fracturi la nevelul bazinului. Pacientul a fost internat în secția de Chirurgie Toracică, având nevoie de intervenție chirurgicală. Se pare că bărbatul a căzut de pe scară de la o înălțime de aproximativ cinci metri.

De la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc a fost transferat la spitalul sucevean, un bărbat în vârstă de 64 de ani, carea căzut de la peste trei metri înălțime. ”Un pacient în vârstă de 64 de ani a fost transferat de la CPU Câmpulung Moldovenesc, politraumatizat prin cădere de la înălțime, aproximativ trei metri, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism thoracic cu fracturi costale multiple, hemopneumotorax drept și contuzii pulmonare. A rămas internat pe secția de Chirurgie Toracică”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean.

Tot în cursul zilei de sâmbătp, la Unitatea de Primire Urgențe a ajuns și un bărbat în vârstă de 53 de ani din comuna Râșca, care, de asemenea a căzut de pe o scară. După o evaluare a medicilor urgentiști, pacientul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu multiple fracturi de masiv facial, traumatism toracic cu fracturi costale și contuzii pulmonare și traumatism abdominal. Bărbatul a fost internat în secția de Chirurgie a spitalului sucevean, având nevoie de tratament de specialitate. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …