Tuesday , March 5 2024

Orarul de vară al zborurilor de pe Aeroportul Suceava. Londra continuă să fie cea mai ofertantă destinație externă 

Orarul curselor de vară de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava (26 martie – 28 octombrie) a fost publicat în seara zilei de joi, 16 martie, iar conform datelor acestuia, capitala Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord continuă să fie în topul destinațiilor externe de pe aeroportul nostru.

Astfel, în intervalul 26 martie – 28 octombrie sunt preconizate a fi nu mai puțin de 10 frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri fiind câte două zboruri zilnic. Ca și în anii precedenți, aterizarea se va face pe aeroportul de la Luton, iar singura firmă care va opera aceste curse este WizzAir.

Foarte bine este poziționată este și capitala modei din Italia, Milano. „Nicio zi fără Milano”, ar putea fi enunțat scurt și concis ritmul frecvențelor săptămânale de pe aeroportul Sucevei spre Milano-Bergamo. Și foarte aproape de această destinație externă este capitala Italiei, Roma, spre care vor fi șase frecvențe pe săptămână – ziua de sâmbătă neavând inclusă nicio deplasare spre aeroportul de la Fiumicino. Totuși, două din aceste curse vor opera doar în luna aprilie.

Către capitala Belgiei, Bruxelles (aeroportul Cherleroi) vor fi trei curse pe săptămână, dar una numai în luna aprilie va fi operabilă. Către capitala Franței, Paris (Beauvais) vor fi două curse pe săptămână și tot două, dar din iunie, vor fi către capitala Israelului, Tel Aviv.

Celelalte destinații pe care vor opera avioanele companiei WizAir sunt: Bologna și Treviso – ambele din Italia, câte două frecvențe săptămânale în ambele cazuri; Dortmund și Memmingen – ambele din Germania, dar câte trei frecvențe în ambele cazuri; Eindhoven din Olanda și Larnaca din Cipru – câte două frecvențe săptămânale în ambele cazuri.

În ce privește destinațiile interne, pe lângă cele operate de Tarom spre București se adaugă încă cinci operate de AirConnect către capitala țării noastre și una, din iunie, spre Constanța. (D.P.)

Sursa: aeroportulsuceava.ro

 

Vezi si

Constantin Pintilie, fost angajat al Prefecturii Suceava, decedat în urma accidentului de pe trecerea de pietoni din zona Torino, cartierul Burdujeni

Luni dimineață, la prima oră, sirenele au alertat locuitorii cartierului Burdujeni că s-a petrecut o …